Miller takket ja til tilbudet fra Japan

Liverpools førstelagstrener, Alex Miller, har takket ja til å ta over som manager for den japanske toppserieklubben JEF United Chiba. Dermed må Rafael Benitez ut på leting etter en ny assistent.

Bunnlaget i japanske J-League, JEF United Chiba, melder nå på sine offisielle nettsider at Liverpools førstelagstrener Alex Miller har takket ja til å ta over som manager for klubben.

Japanerne hevder at den 58 år gamle assistenten til Rafael Benitez forventes å ankomme Japan på lørdag, og vil da overvære Chibas seriekamp mot Kyoto Sanga.

Den tidligere Nagoya Grampus-spilleren Shiego Sawairi vil fungere som midlertidig manager i helgens kamp, og han vil slutte seg til Millers stab så snart papirene til skotten er i orden.

- Vi er overbevist om at Mr Miller er en fantastisk person som kan forbedre vårt lag, uttaler Chiba-president Hirotake Miki.

- Hele klubben vil nå jobbe sammen med vår nye manager for å fokusere på de resterende kampene denne sesongen, legger han til.

Chiba ligger helt sist i J-League, og har tatt bare to poeng på 11 kamper så langt denne sesongen. Den forrige manageren, kroaten Josip Kuze, fikk sparken i går.

Alex Miller kom til Liverpool som sjefsspeider i 1999, og ble førstelagstrener under Rafael Benitez i 2004. Etter at Pako Ayesteran forlot klubben har Miller fungert som Rafael Benitez sin assistent og høyre hånd i tillegg, og nå må altså Rafa ut på jakt etter en ny mann for denne rollen for andre gang på under enn ett år.