Miniderby i kveld

Liverpool trenger seks poeng på fire kamper for å vinne reservelagsserien. Slik sett er kveldens lokaloppgjør mot Everton uhyre viktig. De blå svarer på Rafa-kritikk med samme mynt.

Bare to dager etter at klubbenes førstelag kjempet om viktige ligapoeng er det duket for miniderby i Liverpool. Evertons reservelag har fordelen av hjemmebane i kveldens kamp. En kamp som har kampstart klokken 20.00, og som blir vist direkte på LFC TV.

Kampen blir spilt på Stobart Stadium i Widnes, hjemmebanen til rugbyklubben Widnes Vikings. Da de to lagenes møttes i desember vant Liverpool komfortabelt 3-0, etter to mål av Krisztian Nemeth. De røde ligger godt an til å vinne reservelagsserien når de nå bare har fire kamper igjen å spille.

Miniderbyet kommer etter at Liverpool-reservene har vært i Dallas og vunnet en cupturnering der. Mens de røde oppholdt seg i statene har Manchester United benyttet anledningen til å krype opp i ryggen på serielederen. Men Liverpools gode målforskjell gjør det umulig for Manchester-laget å frarøve Liverpool seriemesterskapet. Det er det kun Sunderland, Manchester City og Blackburn som fortsatt har en teoretisk mulighet til å klare.

Reservelagsmanager Gary Ablett slår fast at to seire på de fire siste kampene er nok til å vinne tittelen. Foruten kveldens bortekamp mot Everton, gjenstår bortekamp mot Blackburn og hjemmekamper mot Manchester City og Wigan for Liverpools del.

- Det er fortsatt mange mulige utfall av denne serien, så vi får bare konsentrere oss om å gjøre jobben våre og ta tittelen. Vi har fortsatt igjen kamper mot Blackburn og Manchester City. Vi vet at vi vinner ligaen om vi vinner våre egne kamper. Det skulle faktisk være nok å vinne de neste to, mot Everton i kveld og mot Blackburn på mandag, sier han til liverpoolfc.tv.

- Vi har gjort det bemerkelsesverdig bra så langt denne sesongen, og må nå bare opprettholde vår gode form. Everton blir en vanskelig kamp. Lokaloppgjør er alltid vanskelige, uansett hvilket nivå det er snakk om.

- Vi skal spille på banen til en rugbyklubb, så vi vet at gressmatta ikke behøver å være den beste. Forhåpentligvis kan vi ta tre nye poeng, og vinne ligaen. Dette blir en stor kamp for oss, og vi kommer ikke til å undervurdere Everton. De er fullt i stand til å slå oss dersom vi ikke spiller opp mot vårt beste. Vi må sørge for å være på tå hev.

Liverpool må fortsatt klare seg uten Sebastian Leto grunnet passproblemer, men Ablett håper situasjonen snart løser seg, slik at argentineren får spille for reservelaget igjen før sesongen er over.

- Jeg synes veldig synd på Sebastian. Han trener med førstelaget hele uken, men trener med oss i helgene når de har kamper. Han trente med oss i helgen, og var fantastisk. Han gjorde fem-seks fantastiske mål, og vi håper bare han får sjansen til å vise hva han duger til i kamp igjen snart.

- Leto er en fantastisk spiller. Han har imponert alle i sine kamper for oss denne sesongen, og det er synd at han ikke har fått spille på en stund. Vi håper at denne situasjonen kan løses snart, så han får et par kamper på tampen av sesongen.

Leto er altså utilgjengelig i kveld, men Nabil El Zhar er igjen aktuell for reservelaget etter å ha kronet sin A-landslagsdebut for Marokko med scoring mot Belgia. Afrikaneren har stått over de tre siste reservelagskampene på grunn av en hælskade.

- Nabil har ikke spilt mye fotball de siste ukene, så det var fantastisk av ham å score i sin landslagsdebut. Han slet lenge med en skadet hæl på høyrefoten, så nå er vi glade for at han er tilbake. I den første tiden i klubben benyttet vi ham som spydspiss, men i år har han spilt på høyresiden i angrepet.

En annen spiller som kan være tilbake i reservenes startoppstilling mot Everton er spissen Craig Lindfield. Han er nå tilbake på Melwood etter låneopphold i Notts County og Chester tidligere denne sesongen.

- Craig gjorde seks mål i Dallas-turneringen, og hadde en veldig god turnering. Rapportene fra hans opphold i Chester tyder også på at han gjorde det veldig bra der. Vi sendte ham på utlån denne sesongen for å se om han var fysisk klar for et høyere nivå, samtidig som vi ønsket å gi Nemeth og Pacheco sjansen på reservelaget.

- Craig har vist gode holdninger etter at han kom tilbake, og jeg er sikker på at han vil ta vare på de sjansene han får. Han jobber iherdig for laget, noe som kanskje er hans fremste egenskap. Han har også intelligente bevegelser. Vi må nå bygge opp selvtilliten hans igjen, og la ham få vite at han er ønsket i klubben, ettersom han har et par år til igjen av sin kontrakt med oss, avslutter Ablett.

Everton slår tilbake mot Rafa-kommentarer
Mens de røde konsentrerer seg om kveldens miniderby, har ikke de blå blitt helt ferdige med helgens lokaloppgjør mellom klubbenes førstelag. Kritikken som Rafael Benitez kom med mot Evertons supportere etter at de hetset Steven Gerrard i søndagens kamp på Anfield, har nemlig falt de blå tungt for brystet.

Ian Ross, Evertons PR-sjef, har kommet med følgende pressemelding:

"Selv om vi ikke vil forsvare at enkeltspillere blir utsatt for ondsinnede fornærmelser, er det synd at Mr Benitez velger å ignorere oppførselen til Liverpools egne supportere. Ikke bare ble Joleon Lescott hetset på avskyelig og høylydt vis gjennom hele kampen. Phil Neville ble også tilsynelatende spyttet på flere ganger, og ble også slått i ryggen av en supporter i det han skulle ta et innkast. Vi har bedt Merseyside-politiet og vår sikkerhetssjef å forfølge saken.

Når Mr Benitez oppfordrer Everton-supporterne til å respektere Liverpools spillere, bør han huske sine egne kommentarer for ett år siden, der han gjorde narr av en av verdens eldste og høyest respekterte sportsinstitusjoner ved å beskrive oss som en "liten klubb". Respekt må gå begge veier."