Minister støtter ShareLiverpoolFC

Statsråd og Everton-supporter Andy Burnham støtter ShareLiverpoolFC. Kun 120 fremmøtte på gårsdagens møte. Merseyside-legender jobber for å danne en spillerforening for tidligere spillere.

Andy Burnham, statsråden for kultur, media og sport, støttet i går ShareLiverpoolFC i kampen for å kjøpe Liverpool. Den Liverpool-fødte statsråden var på plass sammen med John Barnes, Phil Thompson og John Aldridge på gårsdagens møte i Liverpool Lighthouse. Målet er å få satt sammen et konsortium blant klubbens supportere for å kjøpe ut eierne Tom Hicks og Geroge Gillett for £500M.

På gårsdagens møte, avholdt før Liverpools kamp mot Standard Liége, var 120 supportere til stede. De fikk høre at gruppens nettside er relansert og at 7500 personer så langt har vist sin interesse på nytt av de 28000 som var registrert i utgangspunket.

Målet er å få 100000 supportere til å kjøpe én aksje hver til £5000 per stykk.

Andy Burnham, som er Everton-supporter, fortalte at ønsket å gi sin moralske støtte til det man forsøker å oppnå, og han er for prinsippet om at fansen eier klubbene.
- Dette vil sende en oppmuntrende melding til folk over hele landet som føler at fotballen taper seg.

- Hvis det fortsetter slik og premier league blir en ligatabell over rikdom, så vil fotballen tape det som er spesielt -  fellesskapet egenart og den personlige forbindelsen til fansen.

- Uansett hva jeg kan gjøre for å hjelpe ShareLiverpool, så vil jeg gjøre det.

- Hvis man føler at dette er den beste måten å sikre Liverpool FC, så må man få det til å fungere.

Tidligere Liverpool-spillere uttrykte skuffelse over de lave fremmøtet.
- Det er stor skepsis rundt dette fordi det er en skremmende ting at du som individ vil eie klubben, uttalte John Barnes.

Rogan Taylor, grunnlegger av ShareLiverpoolFC sier at neste steg handler om å øke medlemstallet.
- Vi er i gang, men vi har fremdeles en lang vei å gå.


Merseyside-legender jobber for å danne en spillerforening for tidligere spillere
Everton og Liverpool kan være med å hjelpe til med å danne en forening for tidligere spillere. Tidligere Everton-spiller Graeme Sharp og Liverpool-legendene Ian Callaghan og David Fairclough var blant de inviterte til et møte på Goodison i går. David Fairclough uttaler at LFCs forening for tidligere spillere har holdt det gående i 10 år, men fokuset har vært på veldedighet fremfor å hjelpe tidligere spillere.
- Jeg vet om tre spillere som har hatt store hjerteoperasjoner. Det ville vært fint å hjelpe dem, men vi har ikke ressurser eller finansene.

- Mange spillere har opplevd harde tider. Det er ikke bare Premier League-spillere, men også de i lavere divisjoner.

- Hvis UEFA bevilger og organiserer en enhetlig spillerorganisasjon, så tror jeg at det vil hjelpe spillere til å få et bedre liv, medisinsk eller på andre måter.

Everton har en suksessfull forening som finansierer medisinsk behandling for tidligere spillere.
- Vår stiftelse har hjulpet spillere som har støtt på harde tider og de som trenger kne- eller hofteoperasjoner, uttaler Graeme Sharp.

- I Everton har vi en flott modell som har hjulpet tusenvis av tidligere spillere de siste årene.

Spillerne fikk orientering av tidligere Barcelona-spiller Ramon Alfonseda so mer president i European Former Football Players' Association (EFPA). EFPA ble grunnlagt i 2004, og har medlemmer fra klubber rundt om i Europa, inkludert Everton og Aberdeen. Nå håper man å utvide til å gjelde klubber i Premier League og lavere divisjoner i England slik at man får dannet en nasjonal spillerforening for tidligere spillere.