Momo ønsker å skrive historie

Liverpools midtbanespiller og Mali håper å få sin første seier i det afrikanske mesterskapet. Roy Evans mener at det fortsatt er noe spesielt med FA-Cupen.

Mali for andre gang
Et 3-2 tap for Kongo i 1972 er alt Mali kan vise til i det afrikanske mesterskapet, eller African Nations Cup. Momo Sissoko reiser førstkommende mandag på treningsleir sammen med sine landsmenn for å forberede seg på sluttspillet som vil gjøre ham uaktuell for spill for Premier fra tre til seks uker, avhengig av hvilke resultater Mali oppnår. Midtbanespilleren vil håpe å kunne skrive historie ved å bidra til den første seieren for sitt land i mesterskapet, da man skal spille i en tøff gruppe med Benin, Nigeria og Elfenbenskysten.

- Hvis en skulle komme helt til finalen kan det bety seks uker vekk fra din klubb, men selvfølgelig mindre hvis du ikke skulle komme deg videre fra gruppespillet, forklarer Sissoko til LFC Magazine.

- Det vil bli vanskelig å forlate klubben, og det passer kanskje ikke så godt for Liverpool med alle kampene som er i januar, men jeg ønsker å spille i African Nations Cup.

- Jeg vil snakke med manageren før jeg reiser, men jeg ønsker som sagt å være med. Det var ikke lett for Mali å komme til mesterskapet i Ghana, da vi måtte vinne vår siste bortekamp mot Togo. Vi greide å gjøre jobben og alle i Mali er glade og forventningsfulle foran sluttspillet.

- Dette vil bli noe stort, både for meg selv og for nasjonen Mali, og jeg håper jeg kan bidra til suksess i Ghana.

- Chelsea vil miste spillere som Mikel, Michael Essien og Didier Drogba, mens Portsmouth har fire spillere av gårde inkludert Papa Bouba Diop, John Utaka og Kanu. Det vil trolig bli hardere for dem siden jeg er den eneste afrikaner i Liverpool.


Liverpool og Evans ser mot FA-Cupen
De røde fra Anfield må riste av seg skuffelsen mot Wigan og nå fokusere på helgens 3.runde i FA-Cupen, som alltid er en spesiell dato for engelske fotballfans. Eller det var i alle fall slik. De siste årene har nok FA-Cupen falmet noe i skyggen av Champions League, men tidligere manager Roy Evans mener at den tradisjonsrike turneringen fortsatt er vel verdt å kjempe hardt for.

- Alle våre supportere vil ønske å vinne Premier League siden vi ennå ikke har gjort det og vi vil elske å vinne Champions League igjen siden det ses på som den ypperste heder. FA-Cupen er likevel et flott trofé og det er fortsatt et meget spesiell turnering, sier Roy til Liverpools egen hjemmeside.

- Du prøver å vinne hver turnering som du deltar i. Jeg tror Liverpool har fått en bra trekning i form av Luton og forhåpentligvis kan vi reise ned dit og gjøre en god jobb.

- Liverpool har gjort det godt i cupene under Rafa. Det eneste gangen hvor man feilet skikkelig var i kampen mot Burnley, hvor han tok ut et lag som ikke var godt nok. Jeg tror ikke han vil gjøre den samme feilen en gang til og forhåpentligvis kan vi vinne komfortabelt.

- Det vi behøver er å score flere mål. Liverpool har skapt sjanser, men de har ikke hatt nok uttelling. Problemet er at hvis ikke Fernando Torres eller Steven Gerrard scorer har det ikke vært noen andre som har bidratt.

- Hvis vi skal vinne cupen og ha suksess denne sesongen, da trenger vi flere spillere som kan bidra med scoringer.


Wright tilbake til Sunderland
Den tidligere Liverpool-forsvareren Stephen Wright er blitt kalt tilbake til Sunderland etter å ha vært på utlån til Stoke. Wright spilte 15 kamper for Stoke.