Møte med kjente fjes

Liverpool møter Marseille i gruppespillet i Champions League for andre sesong på rad. I fjor ble det storseier på Stade Velodrome. Klarer de røde å gjenta bedriften?

Det blir et møte med kjente fjes når Liverpool sparker i gang gruppespillet i Champions League i Marseille på tirsdag. Olympique Marseille ble i fjor det første franske laget til å vinne en europacupkamp på Anfield, da de slo Liverpool 1-0 en mørk oktoberkveld.

- Det kan ha vært den dårligste kampen Liverpool har spilt i min tid i klubben. Det var en veldig dårlig kamp fra vår side, erindrer Rafael Benitez.

"Returkampen" på Stade Velodrome var den siste i gruppespillet, og en kamp Liverpool måtte vinne for å gå videre fra gruppen. Takket være scoringer av Steven Gerrard, Fernando Torres, Dirk Kuyt og Ryan Babel bestod man den oppgaven med glans.

Nå ønsker manageren en bedre start på årets gruppespill enn det de røde hadde i fjor.

- Vi fikk ingen god start på gruppespillet i Champions League i fjor. Jeg tror vi vil komme mye bedre i gang denne gangen, uttaler han.

Liverpool møtte også Olympique Marseille i UEFA-cupens fjerde runde i mars 2004. Da ble det 1-1 på Anfield etter en Milan Baros-scoring. Didier Drogba utlignet for franskmennene. To uker senere tapte Liverpool 2-1 på Stade Velodrome, etter å ha tatt føringen takket være en scoring av Emile Heskey. Igor Biscan ble utvist åtte minutter før pause i den kampen.