Motstanden til Hicks bare øker

Kvelden før Liverpools viktigste kamp så langt denne sesongen, skapte Tom Hicks ytterligere harme blant røde supportere som lover flere aksjoner i tiden som kommer.

Noen timer etter at DIC informerte om at man var godt i gang med forhandlinger om kjøp av en andel på 49% i Liverpool FC, slo Tom Hicks kontra og fastslo at han trakk seg fra alle forhandlinger med Dubai. Årsaken skal ha vært at DIC ønsket at en komité, eller et styre om man vil, skulle ta avgjørelsene i klubben, mens Hicks utvilsomt vil ha full kontroll selv.

En kan undre seg over hvorfor det er Hicks som forhandler og uttaleler seg om et mulig salg av aksjene til George Gillett, men det er tydelig at den ene eieren ikke kan forlate klubben uten velsignelse fra den andre. Hvorvidt dette kun gjelder opsjon av kjøp, eller det er andre klausuler knyttet til avtalen blir det stadig spekulert i. Hicks gir klart inntrykk av at han kan hindre Gillett i å selge, hvis han ønsker det.

Nå var det snakk om at Gillett skulle selge 49% til DIC og 1% til Hicks, slik at Tom Hicks skulle få en eierandel på 51%.

Det siste ordet i denne saken er neppe sagt, men for de som ønsker en hurtig avgjørelse i kampen om eierskapet i Liverpool FC var dette et nytt slag i ansiktet. Spesielt ettersom en stor majoritet at røde supportere vil ha Hicks og Gillett ut av klubben, og vil motta DIC med vennlig skepsis.

I og med de siste uttalelsene til Hicks, midt inne i forberedelsene til returkampen mot Inter, synes man å ha skrudd tiden tilbake igjen. Supporterorganisasjonen SOS, Spirit of Shankly, vil ha et nytt møte i forkant av kampen mot Reading, i lokalet Olympia i West Derby. Temperaturen der vil ikke være lavere enn den har vært tidligere etter de siste uttalelsene til Tom Hicks.

Les Lawson, sekretær i Liverpools offisielle supporterklubb, understreker også at motstanden mot Hicks og Gillett nå bare vil bli enda sterkere.

- Dette er omtrent like populært som det er å pisse i motvind. Vi ønsker kun at Hicks og Gillett gjør det som er riktig for Liverpool Football Club, sier Lawson til Liverpool Daily Post.

- Hicks gjør dette fordi han ønsker å drive LFC på en spesiell måte. DIC sier at de vil at klubben skal bli drevet av et styre, slik den alltid er blitt gjort.

- Jeg bare håper de kommer seg vekk. Etter min oppfatning er nå ikke noe som kan gjøre at de (Hicks og Gillett) noen gang vil gjenvinne tilliten fra supporterne.

- Holdningen fra Liverpools supportere vil nå bli tøffere. Vi vet hva ordet lojalitet betyr, den eneste lojaliteten som Hicks viser er overfor seg selv og sin bankkonto.