Moyes enig med Rafa

Evertons manager mener at Liverpool er favoritt til å bli nummer fire i ligaen. Tre hjemmekamper gir de røde en utmerket sjanse til å ta styringen over den siste kvalifiseringsplassen til CL.

Med uavgjort for Aston Villa og Manchester City, samt tap for Portsmouth, er det mer og mer som tyder på at det er de to rivalene på Merseyside som vil kjempe om fjerdeplassen i Premier League.

Liverpool spiller hjemme mot West Ham førstkommende onsdag, og har de to påfølgende lørdagene Newcastle og Reading på besøk på Anfield. Rafael Benitez mener da også at hans lag nå har muligheten til å legge press på sine konkurrenter om den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. Ni poeng på disse tre hjemmekampene og mye kan være gjort.

Everton på sin side spiller sine to neste kamper på søndag, altså dagen etter Liverpool, og møter nedrykkskandidatene Sunderland og Fulham på fremmed gress.

De blå har vist god form i det siste og vant i går 3-1 mot Portsmouth, for igjen å komme tre poeng foran Liverpool. Sistnevnte spiller altså sin hengekamp mot West Ham om to dager. David Moyes mener at den røde naboen fortsatt må være favoritt til å få den ettertraktede kvalifiseringsplassen.

- Liverpool er fortsatt favoritter, hevder manageren hos Everton. - Det må de være. Vi har vært stabile, men de vil forvente å bli nummer fire.

- Vi gjør hva vi kan for at det skal bli en kamp om dette, men bookmakerne har trolig rett når i å gjøre dem til favoritter.

- De ser på de to klubbene og hvor de har vært tidligere, og tar sin avgjørelse ut fra det.

- Vi må nå holde på dette nivået helt ut.

Lagets toppscorer, Yakubu, er også klar til en fight mot rivalen som man møter på Anfield 30. mars.

- Vi ønsker å bli nummer fire, sier afrikaneren. - Vi vet at Liverpool vant og vi ønsker å holde presset på dem. Det er fortsatt lenge igjen, ti kamper, og vi får se hvordan det utvikler seg.