Mye å revansjere mot Man Utd

Ligastatistikken mot Manchester United de siste sesongene er ikke akkurat lystig lesning for Liverpools supportere. Hjemmelaget har utvilsomt mye å revansjere på lørdag.

Liverpool har en særs dårlig ligastatistikk mot Manchester United de siste årene. Anfield-gutta har ikke gjort mål i noen av de sju siste ligakampene mot United, og siste scoring var et selvmål av John O'Shea på Old Trafford i september 2004. Faktisk er det ingen Liverpool-spiller som har gjort ligamål mot erkefienden siden Danny Murphys straffespark i april 2004. Harry Kewell i november 2003 var den siste Liverpool-spilleren til å gjøre ligamål mot United i åpent spill.

Man må faktisk helt tilbake til november 2001 for å finne sist Liverpool slo Alex Fergusons menn på Anfield. De røde vant da 3-1 etter to scoringer av Michael Owen og en av John Arne Riise.

Dersom Liverpool virkelig skulle klare å ta alle tre poengene på lørdag, vil det bli Anfield-klubbens 50. ligaseier mot gutta fra Old Trafford.

Etter oppstarten av Premier League har Liverpool kun vunnet sju av de 32 ligaoppgjørene mellom klubbene, mens United har vunnet 18. Rafael Benitez har fortsatt ikke opplevd å vinne ligakamp mot gjestene fra Manchester etter at han ble manager for Liverpool.

Det er ellers verdt å merke seg at samtlige av Liverpools mål denne sesongen har kommet mens Nabil El Zhar har vært på banen!

Klarer ikke Liverpool å gjøre mål på lørdag, vil Manchester United bli det første gjestelaget noensinne til å holde buret rent i fem ligakamper på rad på Anfield. Alex Ferguson har kunnet triumfere over at hans lag er ubeseiret på de siste seks ligamøtene på Anfield, og fem av disse har United vunnet. Totalt sett har United bare tapt ett av de siste 12 ligamøtene mellom lagene.