Németh på benken fra start

Németh er tilbake fra skade. Han sitter på benken i reservelagskampen mot Newcastle. Darby ute med skade. Spearing, Kelly og Brouwer trener med førstelaget. Mot debut for Mendy. Laget er klart.

Krisztián Németh sitter på benken når Gary Abletts mannskap møter Newcastles nest beste på Whitley Park i Northumberland i kveld. Ungareren var toppscorer for i Premier Reserve League North forrige sesong, men har vært ute i 12 uker etter at han pådro seg en ankelskade i en U21-landskamp før sesongstart.
- Krisztián begynner på benken. Forhåpentligivs kan vi sette ham inn når 25 minutter gjenstår, sier Ablett til liverpoolfc.tv.

- Han har sett veldig skarp ut på trening. Det må jeg si. Han avslutteregenskaper ligger så naturlig for ham. Han kommer til å gjøre oss bedre.

- Det er et løft å ha ham tilbake. Han scoringsratio forrige sesong var veldig høy. Vi har savnet det.

Stephen Darby kommer ikke til å spille mot Newcastle. Reservelagskapteinen måtte byttes ut i pausen i forrige ukes 1-0-seier mot Wigan. Backen sliter med et problem i den ene ankelen.
- Uheldigvis så har ikke Stephen trent siden Wigan-kampen. Det er skuffende for ham og for oss fordi han er kapteinen vår, forteller Ablett.

- Vi håper å ha ham tilbake i trening mot slutten av uken, men det er opp til det medisinske støtteapparatet.

Visekaptein Jay Spearing er heller ikke med til nordøst. Midtbanespilleren trener med førstelaget denne uken.
- Jay kommer ikke til å bli involvert fordi han er med førstelaget sammen med Martin Kelly og Jordy Brouwer, forklarer Ablett.

- Det er et stort løft å ha guttene involvert med førstelaget.

- Jay er en spiller manageren virkelig liker, men konkurransen er hard på midtbanen. Han konkurrerer med noen verdensklassespillere, så det er vanskeligg å komme med. Jay har imidlertid lidenskap, hengivenhet og lyst. Hvis han kan imponere managerern, så hvem vet?

Emmanuel Mendy står klar til å gjøre sin offsielle reservelagsdebut. Backen er født i Senegal, men kom fra spanske Murcia Deportivo i sommer. Han fikk mye ros etter 4-1-seiren i treningskampen mot Portsmouth.
- Manu gjorde det aldri så godt mot Portsmouth, men konkurransen for å komme inn i reservelagstroppen er intens, sier Ablett.
  
- Jeg er sikker på at folk som ser ham for første gang i kveld, vil se en god liten fotballspiller.
  
- Språkbarrieren har vært et stort problem for ham, men jeg har spanjoler som arbeider med meg i støtteapparatet, og de har vært i stand til å hjelpe ham. 
  
- Jeg ser frem til å se ham spille for oss i kveld. Mot Portsmouth var han oppe mot John Utaka, og han gjorde det svært bra. Det lover godt for fremtiden.

Emiliano Insúa blir kveldens kaptein i fravær av Darby og Spearing. Steven Irwin får for første gang sjansen fra start på den sentrale midtbanen i en ligakamp for reservene. András Simon og Dani Pacheco vil utgjøre spissparet. På benken er det funnet plass til den engelske U16-landslagsspilleren Andre Wisdom. Ronald Huth er på landslagsoppdrag med Paraguay U20.

Liverpool: Peter Gulácsi, Emmanuel Gomis Mendy, Emiliano Insúa [kaptein], Mikel San José Dominguez, Daniel Ayala, Damien Plessis, Nabil El Zhar, Steven Irwin, András Simon, Daniel Pacheco, Vincent Weijl.
 
Innbyttere: Gerardo Bruna, Dean Bouzanis, Krisztian Németh, Francisco Durán, Andre Wisdom.


Newcastle stiller med Steve Harper mellom stengene. Også David Edgar og Andy Carroll får spilletid for Richard Moneys mannskap. Begge har førstelagskamper denne sesongen.
Newcastle: Steve Harper, Phil Airey, Darren Lough, Mark Doninger, David Edgar, Tamas Kadar, James Marwood, Brad Inman, Andy Carroll, Fabio Zamblera, Shane Ferguson.

Innbyttere: Jeff Henderson, Ole Soderberg, Sammy Ameobi, James Tavernier, Nile Ranger.

Kampen har avspark klokken 20.00, og kampen sendes direkte på LFC TV. Vi følger også de viktigste hendelsene her på liverpool.no.