Nederland lover å matche Babel forsiktig

De siste rapportene fra det nederlandske OL-landslaget tyder på at Ryan Babel skal matches forsiktig frem mot mesterskapet. Liverpool FC med en fjerde representant i Beijing. Seier for Lucas.

Trener for det nederlandske olympialandslaget, Foppe de Haan, er igjen ute og forsikrer Rafael Benitez om at han vil matche Ryan Babel med omhu i oppkjøringen til lekene i Beijing.

- Jeg er veldig godt fornøyd med Ryan Babel så langt. Han er en veldig god spiller, som blir svært viktig for oss i OL. Han blir stadig bedre etter ankelskaden. Av og til føler han fortsatt litt smerter, men det er ikke snakk om store plager, og han blir som sagt stadig bedre, siteres 65-åringen av Press Association.

- Jeg tror Babel vil ha veldig godt av å spille i OL, og han vil reise tilbake til sin klubb i god form, forsikrer nederlenderen.

- En normal preseason varer i seks til åtte uker, og for Ryan vil de olympiske leker være en del av sesongforberedelsene, legger han til.

Den nederlandske troppen befinner seg for tiden i Hong Kong, hvor skal delta i ING Cup denne uken. Andre deltakere er OL-lagene til USA, Elfenbenskysten og Kamerun.

Babel gjennomførte hele søndagens treningsøkt, og det er ventet at han vil få spilletid i onsdagens kamp mot Kamerun.

- Jeg håper at Ryan kan spille halve kampen på onsdag, og så kanskje litt mer på lørdag, sier De Haan.

- Når OL starter er jeg sikker på at han vil være klar for innsats.

Babel selv tror også at han snart er fullt ut restituert etter ankelskaden.

- Det er spennende å være i Hong Kong, og når OL-ilden tennes forventer jeg å være helt bra av skaden, sier han.

Enda en OL-farer fra Liverpool
Det er nok Javier Mascherano, Lucas Leiva og Ryan Babel som vil få medias oppmerksomhet, men faktum er at Liverpool FC også vil ha en fjerde representant på plass under de olympiske leker i Kina. Fysioterapeut Louise Fawcett setter nemlig kursen for Asia sammen med den øvrige troppen til Storbritannia i dag. Hennes jobb er å se til at bokserne i den britiske troppen får best mulig fysikalsk oppfølging. Dette blir faktisk hennes tredje OL, da hun også var med i Storbritannias støtteapparat i Sydney og Aten.

Seier for Brasil
Lucas Leiva spilte hele kampen da Brasils OL-landslag vant 3-0 over Singapore i en oppkjøringskamp til OL i dag. Kampen ble spilt i Singapore, og det var Diego, Ronaldinho og Jo som gjorde målene for Brasil.