Nemeth sammenlignes med Dalglish

Reservelagstrener Gary Ablett drar sammenligninger med Kenny Dalglish når han snakker om sin toppscorer, 19-årige Krisztian Nemeth.

Krisztian Nemeth scoret ni mål på 12 kamper for Liverpool i årets reserveliga, men påfølgende suksessfylt play-off for serievinneren, og 19-åringen imponerte neste umiddelbart etter å ha mistet mye av sesongen med en skade.

I et intervju med Liverpools hjemmeside sier trener Gary Ablett at noe av det som Krisztian gjør inne i og rundt straffefeltet kan minne om legendariske Kenny Dalglish, men at tenåringen fortsatt har mye igjen å lære. Det vil også være helt opp til Rafael Benitez om og når han skal få en sjanse på førstelaget. Manageren har tidligere sagt at Damian Plessis, Emiliano Insua og Krisztian Nemeth til neste sesong vil være involvert med førstelagstallen.

- Det er trolig feil å dra den sammenligningen, men jeg var heldig nok til å spille sammen med Kenny under mine første kamper for Liverpool og Krisztian minner meg litt om han. Han har en utmerket balanse, kan rygge inn i folk, og vende opp og vri seg fri, sier Ablett om en mulig likhet med Dalglish.

- Han har fortsatt mye å lære. Han kan bevege seg bedre. Vi forteller hele tiden til unge spillere at selv om de ikke har ballen kan de være involvert i kampen og påvirke spillet.

- Han scorer ikke mange med sitt venstrebein og det er noe vi jobber med. Det er det samme med hodet, men med høyrefoten kan han finne den lille meteren med plass inne i straffefeltet og få inn et tidlig skudd uten mye tilslag. Det å score mål er naturlig for ham.

- Vi må ikke ta helt av da han fortsatt bare er 19 år gammel. Rafa vil ta avgjørelsen om når og hvor Krisztian vil få sin sjanse, og det vil være den rette avgjørelsen.

- Det faktum at han kom over med noen av sine landsmenn (Peter Gulacsi og Andras Simon) kan ha hjulpet ham i å etablere seg, men han er litt eldre enn dem og bestemte seg for å skaffe seg et eget bosted i sentrum av byen. Jeg tror han har fått over sin kjæreste også.

- Hans engelsk blir bedre og han synes å være en ung mann med beina godt planet på bakken.