Newcastle Res - Liverpool Res 1-1

Vincent Weijl sendte Liverpool foran på overtid i 1.omgang. Gode sjanser til å punktere kampen etter pause, men Andy Carroll utlignet i det 93.minutt. Bittert poengtap.

Newcastle: Steve Harper, Phil Airey, Darren Lough, Mark Doninger (James Tavernier, 59'), David Edgar, Tamas Kadar, James Marwood, Brad Inman, Andy Carroll, Fabio Zamblera (Nile Ranger, 68'), Sammy Ameobi.

Ubenyttede reserver: Jeff Henderson, Ole Søderberg.

Liverpool: Peter Gulácsi, Emmanuel Mendy (Francisco Durán, 66'), Emiliano Insúa [kaptein], Mikel San José, Daniel Ayala, Damien Plessis, Nabil El Zhar, Steven Irwin, András Simon (Krisztian Németh, 70'), Daniel Pacheco (Gerardo Bruna, 75'), Vincent Weijl.

Ubenyttede reserver: Dean Bouzanis, Andre Wisdom.

1.OMGANG

1.omg: Sammy Ameobi har tatt plassen til Shane Ferguson på Newcastles venstre kant. Kantspilleren ble skadet på oppvarmingen. Liverpool går ut som forventet. Mendy og Insua på backene. Ayala og San José på stopperplassene. Plessis og Irwin sentralt på midtbanen og Vincent Weijl og Nabil El Zhar på kantene.

5.min: Pacheco skyter et frispark i muren fra 30 meteren. Mendy plukker opp returen. Skyter, men ballen via en forsvarer og ut til corner.

7.min: Carroll spiller kort til Ameobi ute på venstrekanten. Ameobi setter ballen lavt utenfor bortre stolpe.

10.min: El Zhar jobber godt. Får slått innlegg inn fra høyre i kamp med tre "skjærer". Men ikke i midten til å ta i mot innlegget.

12.min: El Zhar spiller gjennom Simon, men assistentdommeren vinker av for offside.

13.min: Mendy kaster seg inn. Frispark i mot på ca. 30 meter. Gulacsi plukker enkelt frisparket ved nærmeste stolpe.

16.min: Carroll kommer alene med Gulacsi, men bruker for lang tid. Spiller på tvers. Newcastle somler bort en meget god mulighet.

20.min: Ameobi kommer gjennom, men Mendy løper ham opp og får blokkert til corner. Hjørnesparket plukker Gulacsi.

22.min: El Zhar får slått inn et høyt innlegg fra høyre. Keepermat for Harper.

23.min: Carroll på vei igjennom. Mendy legger ham ned like utenfor 16-meteren. Debutanten leg får gut kort.

25.min: Carroll slår frisparket inn, men Liverpool får klarert.

27.min: San Jose spiller opp til Pacheco. Pacheco flikker til Irwin. Irwin skyter fra 20 meter. ballen får en vanskelig skummel sprett. Harper må gi retur. Ballen blir etter hvert klarert.

31.min: Carroll kommer gjennom og får slått tilbake, men San Jose får blokkert Inmans forsøk på avslutning.

37.min: Simon kommer alene med to Newcastle-spillere. Liverpool kommer bort bakfra med to spillere. Simon er utålmodig og skyter langt over fra 20 meter.

Tilleggstid: 1 min.

45+1.min 0-1 WEIJL: Pacheco tar et kjapt frispark. Weijl får ballen. Spiller den på venstre side og løper forbi på høyre. Kommer innenfor sekstenmeter. Setter ballen lavt i motsatt hjørne fra elleve meter.

PAUSE

På en iskald kveld i nordøst har Liverpool tatt føringen etter overtidsscoring av Vincent Weijl. Kampen har vært jevnspillt. Newcastle har hatt en god avslutning, i tillegg til at de har vært inne ved fem-syv meter to ganger. Steven Irwin hadde Liverpools beste mulighet med et skudd fra 20 meter før altså Weijl sendte bortelaget foran. Liverpool har ofte brukt veldig mange pasninger i oppbyggingen av spillet, og det har som regel stoppet opp ved 16-meteren. Oppspillene har som regel havnet på feilvendte spisser. Pacheco og Simon får kjapt forsvarere på seg. El Zhar har kommet til et par innlegg, men få innefor 16-meteren til å omsette disse.  San José har vært en viktig brikke i de rødes forsvar. Han blokkerte en god avslutning og har hatt et par fine brytninger. Krisztián Németh og Francisco Durán har varmet opp i pausen. Det forventes at ungareren får 20-25 minutter.

2.OMGANG

50.min: Irwin lager frispark på et par og tyve meter. Carroll skyter like over mål, men Gulacsi har full kontroll.

52.min: Begge stopperne går i duell. Misforståelse nellom Gulacsi og Insua. Doninger kommer før Gulacsi. Avslutningen over mål.

53.min: Pacheco header løst på mål.

55.min: Marwood mener han skulle hatt frispark når San Jose er hard i en duell bakfra. Dommeren deler ut gult kort for protester.

59.min : Tavernier for Doninger.

59.min: Steve Irwin må ha behandling.

62.min: Pacehco spiller gjennom El Zhar. El Zhar rudner keeper, men kommer for langt  ut og ned mot dødlinjen. Må legge ballen tilbake, men rett til keeper.

62.min: Newcastle kontrer direkte. Carroll avslutter, men mener han blir hindret. carroll får gult kort for protester.

64.min: Mendy må kaste seg ned for å klarere. backen har fått krampe. Newcastle tar kastet. heldigvis havner ballen hos Gulacsi. Ungareren får kastet ballen ut av spill, så backen kan få behandling.

66.min: Duran inn for Mendy. Irwin tar over høyre back.

67.min: Duran spiller gjennom til Pacheco. Pacheco setter ballen like utenfor bortre stolpe fra tretten meter.

68.min: Ranger for Zamblera.

69.min: El Zhar kommer innenfor 16-meteren. Får avsluttet, men ballen går via en forsvarer og til corner.

70.min: Nemeth for Simon.

71.min: Pacheco spiller til Nemeth. Nemeth avslutter utenfor.

72.min: Gulacsi plukker ballen foran Ranger.

74.min: El Zhar legges ned av Marwood på 23 meter.

75.min: Bruna for Pacheco.

75.min: Bruna tar frisparket. Ballen via muren til corner. Plessis header corneren på mål. Ameobi klarerer foran Harper. Litt klabb og babb før El Zhar avslutter, men Newcastle får klarert.

79.min: Ayala flikker på corner. Newcastle må klarere ved bakre stolpe.

85.min: Weijl kommer ned til dødlinja. Slår inn. El Zhar rudner en mann, men avslutningen går tilbake ut til Weijl i offsideposisjon!

86.min: Irwin hinker rundt med en skade, men Liverpool har brukt opp innbytterkvoten.

88.min: Avslutning fra Carroll. Langt, langt utenfor.

89.min: Carroll header et frisparkkinnlegg fra Airey utenfor

Tilleggstid: 3 minutter.

90+1.min: Airey lemper ballen frem. Gulacsi plukker enkelt.

90+3.min  1-1 CARROLL: San José løper Ranger overrende. Frispark slås inn av Airey. Carroll rager header ballen i mål.

SLUTT

Sluttrapport: Bittert poengtap for Liverpool. Dette var trolig reservelagets beste kamp for sesongen. Likevel ble det bare ett poeng på en sur høstdag i nordøst.  Pasningsspilet var ikke alltid like bra, men de røde spilte ryddigere og hadde god kontroll i andre omgang. El Zhar og Pacheco skulle ha punktert kampen. Newcastle kom bedre med de siste 10 minuttene uten at det så spesielt farlig ut før Carroll raget høyest på en dødball tre minutter på overtid. Det var kun "skjærenes" andre gode mulighet etter pause. Gary Ablett må være meget frustrert etter at to poeng røk med siste spark på ballen, der man hadde fortjent alle poengene. Bonus for Ablett var imidlertid at Krisztian Németh fikk tyve minutter etter 12 ukers skadefravær, mens Emmanuel Mendy debuterte og Steven Irwin spilte fra start for første gang i reservelagsligaen.

Spillerbørs:

Peter Gulacsi 4 - Hadde ikke all verden å gjøre, men nølte en gang i feltet og virket usikker. Manglet pondus.

Emmanuel Mendy 4 - Liten og kvikk backtype med mye energi, men virket samtidig veldig uferdig og en tanke vill. Skal likevel bli interessant å følge videre.

Mikel San José 6 - Solid kampen igjennom, både i duellspillet og med fine fremspill. Tapte dessverre den avgjørende duellen på overtid da farlige Andy Carroll utlignet.

Daniel Ayala 3 - Skrekkelig i 1.omgang, hvor han virket nølende og traff ikke med en eneste pasning. Spilte seg noe opp og fikk brukt sin fysikk når Newcastle begynte å slå langt mot slutten.

Emiliano Insua 4 - Gjør liksom det han skal men heller ikke mer, mangler sprut og motivasjon.

Nabil El Zhar 5 - Gjorde en del rart, men i motsetning til hos enkelte andre kan en ikke klage på innstillingen. Løper i 90 minutter og er tross alt et aktivum.

Damien Plessis 3 - Franskmannen var også meget svak før pause, og gir inntrykk av å være lite interessert. Lat er kanskje ordet jeg leter etter. Løftet seg litt og hadde en bra heading etter corner som nær hadde gitt scoring.

Steven Irwin 5 - Helhjertet innsats, noe en forventet av en rød scouser som spilte sin første ligakamp for reservene fra start. Greide seg også bra etter at han spilte høyreback på slutten.

Vincent Weijl 5 - Nederlenderen var lite synlig i perioder mot en bra motstander ute på Liverpools venstreside, men stod for en solid prosent av de initiativene av kvalitet som kom fra Liverpool. Fin scoring også.

Daniel Pacheco 4 - Kaldt, regntungt og en kveldskamp i nordøst på et potetjorde ligger liksom ikke for lille Dani. En og annen god touch, men blir for puslete og lite synlig.

Andras Simon 3 - Fikk en vanskelig oppgave på topp, men sannheten er at ungareren er en av de importerte utlendingene som dessverre ikke er i nærheten av å holde mål.

Francisco Duran - Fin spillertype med blikk og timing i sine pasninger. Forhåpentligvis er han snart såpass i kampform etter sine skader at han også kan begynne å starte kamper.

Krisztian Nemeth - Fikk vist et par små eksempler at han har noe som reservelaget har manglet lengst framme, og godt å se ham tilbake.

Gerardo Bruna - Heller ikke mannen for en mandagskamp på Tyneside. Trakk seg fra et par dueller så det var pinlig å se på.