Nøkterne belgiere

Det vil være et positivt sjokk for belgiske fans dersom Standard Liege skulle slå Liverpool. Xabi Alonso best under pre-season. Ny skuffelse for juniorene.

Fanatiske fans
Ifølge lokalavisen som følger Standard Liege best, La Meuse, er sjansene for at morgendagens hjemmelag skulle slå ut Liverpool i 3.kvalfiseringsrunde i Champions League svært små. Lagets serbiske angriper, Milan Jovanovic, slår også fast at de kunne ikke møtt en vanskeligere motstander enn laget som har vært finalister to ganger på de fire siste årene i Mesterligaen.

Ifølge journalisten Yves Bouchard kan Standard Liege minne om en belgisk versjon av Liverpool, situert i en by preget av arbeidsklasse, som er kjent for sine fanatiske tilhengere, og som også spiller i røde trøyer. Han kan love en fortettet stemning på Stade Maurice Dufrasne. Fans avisen har vært i kontakt med anser imidlertid oppgaven for stor for vertene.

Som nevnt har Standard hentet hjem Marouane Fellaini fra OL, og han blir regnet som den spilleren som er den største trusselen for Liverpool. Lokalavisen tror imidlertid ikke på et mirakel, men mener hjemmelaget vil overraske positivt og greie 2-2 i den første kampen.


Xabi med flest stemmer
I en avstemning som liverpoolfc.tv har gjort angående røde spillere under pre-season, har Xabi Alonso fått klart flest stemmer. Spanjolen, som synes å likevel ha en fremtid på Anfield etter at man trodde han ville bli solgt for å skaffe penger til å hente Gareth Barry, fikk 38% av røstene. Yossi Benayoun og David Ngog fulgte deretter.


McAuley skuffet - igjen
Etter at Liverpools juniorlag i turneringen i Villarreal spilte 2-2 mot Real Madrid etter et baklengsmål i sluttminuttet, skjedde nøyaktig det samme når man møtte Ajax. Som nummer tre i sin gruppe skal dermed Liverpool spille om 5.plassen.

Trener Hugh McAuley uttrykker igjen skuffelse over at man ikke greide å ro i land en seier etter nok en gang å ha vært best spillemessig.

- Det var veldig skuffende å nok en gang slippe inn et mål på kampens siste spark, forteller Hughie til Liverpools hjemmeside.

- Vi lå under 1-0, men kom tilbake og snudde kampen. Nathan Eccleston (bildet) scorte et virkelig bra mål som utligning til 1-1 og siden scoret Astrit (Ajdarevic) på straffe etter at Alex Kacaniklic var blitt felt.

- Vi spilte virkelig bra og fortjente å vinne kampen men en personlig feil ble kostbar for oss. Nathan slo et dårlig tilbakespill rett til en angriper hos Ajax.

- Det var som å få en støvel i ansiktet, men slik er fotball.