Nordiske håp

Daniel Agger og Sami Hyypiä er midtstoppere som nå håper å få mer spilletid mens Martin Skrtel er skadet, men alle tre er også opptatt med VM-kvalifisering. Vi har sett på gruppe 1-4 i Europa.

Det er ni grupper i VM-kvalifiseringen i Europa. Vinnerne kvalifiserer seg direkte til VM i Sør-Afrika i 2010. De åtte beste toerne møtes til playoff, hvor de fire vinnerne blir de siste landene av de 13 som går videre fra Europa.

Gruppe 1 - Danmark (Agger)
En fantastisk avslutning i Lisboa, da Danmark scoret tre mål fra det 83. minutt og ut og slo Portugal 3-2, har gjort at danskene har fått en god start i en tøff gruppe. Først spilte Daniel Agger & Co 0-0 borte mot Ungarn. Hjemme mot Malta lørdag 11.10 er eneste kamp i dette internasjonale oppholdet og skal bare konsolidere stillingen til Danmark, og Rafa Benitez vil sikkert også være glad for at Daniel får en tilsynelatende rolig oppladning til at han kommer inn for Martin Skrtel i Liverpools midtforsvar.
En nøkkelkamp i gruppe 1 i denne omgang vil være Sverige-Portugal, de to nasjonene som i første rekke forventes å kjempe om avansement sammen med Danmark.

Gruppe 2 - Israel (Benayoun), Sveits (Degen)
Kanskje den på papiret letteste gruppa med Hellas, Israel, Sveits, Latvia, Moldova og Luxemburg. Sveitserne, uten en skadet Phillip Degen, begynte bra med 2-2 i Tel Aviv selv om man sent ga bort sin 2-0 ledelse, men tapte så katastrofalt hjemme mot lille Luxemburg. Israelerne, hvor Benayoun gjorde 1-2 målet mot Sveits, slo bra tilbake med seier i Moldova.
Her kan mange slå mange, og aktuelle kamper er Luxemburg-Israel (11.10), Sveits-Latvia (11.10), Hellas-Sveits (15.10) og Latvia-Israel (15.10) hvor det blir spesielt viktig for sveitserne å få poeng i Aten dersom man skal kunne henge med.

Gruppe 3 - Slovakia (Skrtel)
Martin Skrtel scoret da slovakene vant sin første kamp mot Nord-Irland med 2-1, mens man tapte med de samme sifre i neste oppgjør mot Slovenia. Polen, Tsjekkia og San Marino er de øvrige landene i nok en antatt jevn og ikke alt for sterk gruppe. Uten Skrtel skal Slovakia nå spille mot San Marino borte (11.10) og Polen hjemme (15.10).

Gruppe 4 - Finland (Hyypiä)
Med den tidligere Liverpool-reserven Daniel Sjölund på scoringslisten hadde finnene Tyskland lenge i kne i Helsinki i deres første kamp i gruppe 4, men scoringstjuven Klose greide til slutt å gjøre at det ble 3-3. Meget skuffende for Finland og ikke minst Sami Hyypiä, som må anta at dette vil bli hans siste sjanse til å komme til et VM-sluttspill. Ved siden av tyskerne er Russland den største trusselen, og etter at Finland må sikre tre poeng hjemme mot Azerbaijan (11.10), må man ta fram sitt aller beste i bortekampen mot russerne (15.10).