Nordmann til keeperskole på akademiet

Spjelkavik-keeperen Henrik Hansen skal om få måneder på keeperskole ved Liverpools akademi. Men først vil 15-åringen ta gull i Norway Cup.

Den 15 år gamle Spjelkavik-keeperen Henrik Hansen skal om få måneder på keeperskole ved akademiet til Liverpool FC. Men først vil han ta gull i Norway Cup.

I går leverte keeper Henrik Hansen en prikkfri kamp for Spjelkavik, selv om han ikke maktet å forhindre 1-1-scoringen midtveis i andre omgang. Dermed står "Vika" med fire poeng etter to kamper, og er allerede klar for enten A- eller B-sluttspillet i Oslo .
- Vi går selvsagt for å vinne alt, sier Henrik Hansen til Sunnmørsposten.

Om få måneder skifter Vika-gutten ut Ekebergsletta med treningsbaner tilknyttet ærverdige Liverpool Football Club. I juni var Hansen - i likhet med flere andre sunnmøringer - i Haugesund og viste seg fram for Liverpools speidere. Der har nemlig Liverpool et av flere akademier i Norge.
- Jeg har visst gjort det bra der, nærmest ler Hansen.

Liverpools keepertrener Tim Dittmer likte det han så av 15-åringen så godt at han inviterte Hansen over til keeperskole. Hansen reiser over i høst, mest sannsynlig i september eller okotober.
- Favorittklubben min er egentlig Manchester United, men når man får en så stor sjanse må man bare gripe den, sier Hansen.

Han tør ikke tro på kontrakt, men innrømmer at han håper. Liverpool leter over hele Europa etter talenter innenfor de respektive klassene, og ifølge Tim Dittmer ligger Hansen helt i toppsjiktet. Ikke minst skryter han av Hansens holdninger.
- Det ser ut til at de liker meg, men jeg er avslappet og reiser bare over for å ta det som det kommer. Men får jeg kontrakt så sier jeg jo ikke nei da, gliser Hansen.


Kilde: Sunnmørsposten