Ny byggetillatelse kreves

Mer papirarbeid i vente før stadion til 71.000 kan fullføres, og det vil bli uten parkeringshus og med mindre luksusbokser. Lunken respons fra fansen.

To byggesøknader
Via PR-firmaet som Tom Hicks nå har hyret fikk røde supportere verden over i går se flotte bilder av den nye stadion i Stanley Park, som vil kunne huse 71.000 mennesker. Dette var en nedgradering fra planene om en arena på 76.000, som viste seg å bli for kostbar.

Det har ikke kommet mange opplysninger om hva som har gjort at man har kunnet drastisk kutte på kostnadene, på en stadion som ved første øyekast synes nesten identisk med hva man først ble forespeilet. Det man har fått opplysninger om er at det planlagte parkeringshuset bygget under arenaen er strøket fra tegningene, og det skal også bli noen færre VIP-bokser enn først beregnet. Hvorvidt det siste har sammenheng med spesielt luksuriøse oppholdsrom under bakken, og hvor man kunne ta heis opp for å se kampen, vites foreløpig ikke.

Det som er klart er at Liverpool må legge inn en ny byggetillatelse for stadion i Stanley Park. Det man synes å gjøre er at man først vil søke om en arena for 60.000, og som altså er nesten identisk med de planene som allerede er blitt godkjente. Dette vil man regne som en ren proformasak og som ikke vil hindre byggestart.

Siden vil man måtte legge fram en langt mer omfattende søknad for å kunne øke kapasiteten fra 60.000 til 71.000. I selve bygningen vil det kun dreie seg om å sette inn 11.000 seter, men en større arena setter krav til bedre transportmuligheter og infrastruktur. Det er bl.a. blitt nevnt at LFC vil få sørget for at en gammel jernbanelinje i nærheten av Stanley Park vil bli åpnet igjen.

Et generelt inntrykk hos fansen synes å være at man er fornøyd med de siste stadionplanene, men at det fortsatt gjenstår mye før motstanden som har dannet seg mot Hicks og Gillett skal bli overvunnet.

John Mackin, i Reclaim the Kop, summerer det opp slik: ?De har kjøpt seg litt tid, men handling taler høyere enn ord.?