Ny mulighet for Itandje

Charles Itandje vokter trolig Liverpools mål for sjuende gang mot Barnsley i morgen. Lucas og Skrtel har slått til raskere enn Rafa forventet.

"Cupkeeper" Charles Itandje vil igjen få sjansen til å vise seg frem, i 5.runde i FA-cupen mot Barnsley i morgen. Den franske sisteskansen har spilt seks kamper for Liverpool etter overgangen fra Lens i sommer.

- Jeg har tro på meg selv, og føler ikke at jeg må bevise noe som helst lenger. Jeg vet hva jeg er i stand til. Men samtidig så tror jeg ikke at fansen har fått sett meg på mitt beste i Liverpool ennå, sier 25-åringen til liverpoolfc.tv i dag.

Barnsley er et lag som Itandje ikke hadde hørt om før han kom til England, men sisteskansen forventer likevel en tøff kamp mot Yorkshire-klubben.

- Vi må opptre bestemt, for dette blir en hard kamp. Det var likedan mot Havant & Waterlooville også. Alle forventet at vi skulle vinne 7-0, men etter en halvtime var det et mareritt. Vi må heve vårt spill i forhold til den kampen, men i fotball kan alt skje. Det er det magiske ved denne idretten, og vi må dra lærdom fra leksjonen vi fikk.

- Jeg pleide å følge FA-cupen på TV hjemme i Frankrike, og jeg husker de store kampene på Wembley. Jeg husker også finalen mellom Liverpool og West Ham i Cardiff. Det var et utrolig comeback.

Itandje er ellers full av beundring for mannen som forhindrer ham i å få flere kamper på Anfield, Pepe Reina.

- Jeg er ikke overrasket over at Pepe tok enda en klubbrekord fra Ray Clemence her om dagen, da han er en virkelig god keeper. Laget har også å hjulpet ham. Jeg tror han vil fortsette på samme måten lenge, ettersom han bare er 25 år gammel. Han vet jeg ønsker å spille så mange kamper som mulig, men vi har et godt forhold oss i mellom. Vi kan lære av hverandre, ettersom vi er ulike keepertyper, avslutter Itandje.

Benitez hyller Lucas og Skrtel
Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv i dag at han er meget godt fornøyd med måten Lucas Leiva og Martin Skrtel har funnet seg til rette på i Liverpool. Han innrømmer at duoen nærmer seg en fast plass på laget.

- Begge disse to spillerne spilte bra i en vanskelig kamp mot Chelsea. Nicolas Anelka er en god spiss, så Martin gjorde en god innsats, mens Lucas Leiva gjorde en god jobb mot Frank Lampard, Claude Makelele og Michael Ballack. Jeg var virkelig fornøyd med dem.

- Folk visste nok ikke at Sami Hyypiä var skadet foran den kampen, men det var ingen vanskelig avgjørelse å sette Martin inn på laget. Jeg har stor tro på ham, og han viste hvorfor vi kjøpte ham.

- Vi er også veldig godt fornøyd med progresjonen Lucas viser. Vi visste at han hadde karakterstyrke og kvaliteter, men nå viser han det i hver kamp og på hver trening. Han løper mye, og er en mann både for fremtiden og nåtiden.

Selv om Benitez benyttet Lucas på venstreflanken mot Sunderland, anser han brasilianeren først og fremst for å være en sentral midtbanespiller.

- Vi benyttet ham på venstresiden for å gi ham frihet til å skjære inn i banen, da vi trengte noen som skar inn mellom lagdelene. Men vi vet at det er sentral midtbanespiller han er, avslutter manageren.