Ny spiker i Barry-kiste?

Aston Villa vurderer å bruke Gareth Barry i UEFA-Cupen til torsdag, som dermed igjen vil ytterligere forminske sjansene for at 27-åringen kommer til Anfield.

Liverpool spiller mot Standard Liege i Champions League på onsdag, mens Aston Villa møter islandske Hafnarfjordur på torsdag i UEFA-Cupen

Rafael Benitez håper i det lengste at Steven Gerrard vil bli frisk til en kamp hvor Liverpool i tillegg til Xabi Alonso kun har ferske Damian Plessis og Jay Spearing tilgjengelig til den sentrale midtbanen. Hvis Alonso spiller vil det være enda et steg nærmere at Xabi også spiller på Anfield kommende sesong.

Manager Martin O'Neill antyder i en uttalelse at sagaen om Gareth Barry nødvendigvis ikke er over, men at man samtidig er beredt til å bruke spilleren i UEFA-Cupen.

- Han er vår spiller og selv om ting kan forandre seg, dersom Gareth fortsatt er vår spiller onsdag morgen, har han ikke like god sjanse til å være med på spillerbussen som noen.

Liverpool har offentlig gått ut og sagt at de mener Aston Villas prisforlangende, som skal være £18M, er for høyt. På Villa Park har man gjennom flere måneder sagt at prisen står fast.

Det er derfor lite som tyder på en løsning i saken. Aston Villa vil i så fall beholde en spiller som flere ganger skal ha uttrykt ønske om å spille for Liverpool, mens Rafael Benitez mister en spiller han har praktisk talt har jaktet på i flere måneder.

Dersom Barry spiller i UEFA-Cupen på torsdag vil det bety at han ikke kan spille Champions League for Liverpool før tidligst i en 1/8 finale, og sjansene for en overgang i dette transfervinduet vil være nesten lik null.