Nytt treningsopplegg foran miniderbyet

Gary Ablett har intensivert reservelagets treninger i forkant av kveldens miniderby i Warrington. Han håper det skal bidra til å snu trenden etter to strake tap.

Gary Ablett har ikke vært fornøyd med sine disipler etter at Liverpools reservelag har tapt to kamper på rad, og nå har han lagt om treningsopplegget fullstendig i forkant av miniderbyet mot Everton i kveld. Dette er en kamp som sendes direkte på LFC TV for alle som har e-season ticket. Da får man se om det hjelper at Ablett har satset på mer intensiv trening de siste dagene. Tre poeng av ni mulige er en svært dårlig start på sesongen til reservelaget å være.

- Staben har prøvd å rette på en del ting. I fjor tapte vi bare en kamp hele sesongen, og nå har vi tapt to allerede i år. Vi måtte ta en god titt på oss selv og det vi drev med. Vi har sett på treningsmetodene og holdningene til spillerne for å se om disse har blitt annerledes, sier Ablett til liverpoolfc.tv.

- Nå og da trenger spillerne et spark i baken. Holdningene til majoriteten av dem er helt topp, men de må gi alt hver eneste dag for å oppnå fremgang. Vi må passe oss for å slappe av og tro vi er best i verden. Dette forsøker vi å gjøre noe med nå, ved å gjøre treningene mer konkurranseorienterte og intensive. Spillerne har ikke råd til å slappe av om de vil spille seg inn i førstelagsdiskusjonen.

- Vi prøver nå ut ulike scenarioer på trening. For eksempel kjører vi økter der spillerne får beskjed om at de ligger under 1-0, mens de andre ganger får beskjed om at de leder 2-1 med 10 minutter igjen å spille. Da må de vurdere om de skal forsvare seg eller angripe. En annen ting vi har prøvd, er å redusere størrelsen på spilleflaten for å gjøre øktene mer intensive.

- Laget er bedre enn det har fått vist så langt denne sesongen. Det er et enormt forbedringspotensial, og spillerne har vist på trening at de ønsker å snu denne trenden.

Reservelaget vant begge sine kamper mot Everton i fjor. Ablett tror at det er mulig å gjenta den bragden om hans disipler bruker hodet i disse lokaloppgjørene, og ikke mister fatningen.

- For de lokale spillerne er dette de kampene de ser mest frem til. Men de siste par årene har vi hatt en rekke spillere som ikke er lokale på reservelaget, og de lar seg ikke rive så lett med av at det er Liverpool mot Everton. Det er faktisk til hjelp i oppkjøringen til disse kampene, ettersom vi kan tilnærme oss kampene på en mer intelligent måte, der vi spiller med hodet heller enn med hjertet. Det er nøkkelen til å vinne denne type kamper.

- Mange av våre spillere har spilt slike lokaloppgjør tidligere, og vet hva det handler om. Men vi har også noen nye spillere som vi håper vil gå til disse kampene med samme tilnærming som de mer rutinerte. Jeg håper ikke disse blir preget av stundens alvor.