Optimisme hos Arsenal

Til tross for skader hos angripere tror Arsene Wenger at hans mannskap er sterke nok til å vinne returen på Anfield. Nicklas Bendtner tror også at gjestene vil score mål.

Eduardo og Tomas Rosicky er ute for resten av sesongen hos Arsenal, mens Robin van Persie er tvilsom foran returoppgjøret i Champions League på Anfield i morgen kveld. De to lagene har allerede spilt 1-1 tre ganger denne sesongen, og det samme resultatet vil bety ekstraomganger foran The Kop i kampen om å komme til semifinalen i Mesterligaen.

- Jeg tror vi har nok ressurser til å kvalifisere oss på tirsdag, sier manager Arsene Wenger til Arsenals hjemmeside.

- Hvor mye det betyr får vi svar på ved slutten av sesongen, men det er vanskelig å spå at Eduardo, van Persie og Rosicky ville være ute så lenge samtidig.

- Da ville vi hatt et like stort lønnsutlegg som de, svarer Wenger på spørsmålet om han ikke burde ha handlet i transfervinduet for å henge med i kampen om titlene. - Ja, vi har også et stort budsjett og et stort potensial når stadion er blitt betalt, men jeg føler at noen av de unge spillerne har hatt stor fremgang og til neste år vil de være bedre spillere.

- Spillere som Bendtner har allerede tatt skritt fremover i forhold til starten av denne sesongen, og til neste år kan du regne han som en virkelig angriper.

Den samme Bendtner har hatt forskjellige opplevelser den siste uka, etter at han i Champions League stoppet et skudd fra å gå i motstanderens mål, mens han utlignet med en heading i ligakampen sist lørdag. Han tror Arsenal også vil score på Anfield.

- Jeg tror ikke vi spiller mange målløse kamper i denne klubben, forteller dansken.

- De vi ha sin taktikk og vi vil ha vår, men vi er alltid i stand til å score og skape sjanser.

- De har frustrert oss den siste uka, men ut fra de sjansene vi har skapt kunne vi ha vunnet begge kampene. På lørdag kunne det lett ha blitt både 2-1 og 3-1 til oss.

- Ja, det var fint å komme på scoringslista og svare litt på det som hendte sist onsdag. Jeg vet ikke om jeg skylder laget noe eller ikke, jeg gjør mitt beste hver gang jeg spiller, jeg greide bare ikke å komme meg unna fort nok.

- Alle sa til meg da vi reiste til Anfield i høst hvilken fantastisk arena det er å spille i. Jeg kom inn som innbytter og det var meget bra. Atmosfæren var fantastisk. Jeg forventer det samme på tirsdag, men vi må bare håndtere det og vinne kampen. Som spiller ønsker du alltid å spille, og prestere, i de store kampene. Det bør bli en stor kamp.