Overgang for Le Tallec bekreftet

Anthony Le Tallec har gått permanent til Le Mans. Uvisst om Liverpool har fått noe godtgjørelse for franskmannen. Torres nevnes blant kandidater som best i Europa.

Supertalentene borte for godt
"Vi forventer å gjøre noen kjøp som vil få folk til å sette seg på kanten av stolsetene", sa Rick Parry sommeren 2003. Det var en uttalelse som Liverpools daglige leder fikk slengt tilbake atskillige ganger siden.

Steven Finnan, Harry Kewell, Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle var nyervervelsene den sommeren. Finnan har vært et bra kjøp, uten at man har satt seg noe særlig på kanten av stolsetet, mens Harry Kewell etter en brukbar start har fått ødelagt sin karriere på Anfield med skader.

De to ungguttene Le Tallec og Sinama Pongolle hadde dominert på aldersbestemte landslag, men greide aldri å etablere seg skikkelig i engelsk fotball.

Nå har Florent Sinama Pongolle slått rot i spansk liga, mens Liverpool FC i dag offisielt bekrefter at Anthony Le Tallec har forlatt klubben til fordel for Le Mans. Etter flere utlån, først og fremst tilbake i Frankrike, synes nå playmakeren å igjen vise noe av de taktene som gjorde at Gérard Houllier trodde han hadde gjort et kupp i 2003.

Le Tallec spilte 32 kamper og scoret 1 mål for Liverpool, og reiser fra Anfield et år før kontrakten løper ut. På Liverpools hjemmeside står det at 23-åringen er "solgt", mens franske medier sier at de røde har mottatt en "kompensasjon". Det er ukjent hva Liverpool eventuelt har fått for å frigjøre Anthony Le Tallec.


Kvartett med spanjoler i europatoppen
Det er kun Michael Owen som er blitt kåret til Årets Spiller i Europa mens han var på Anfield. Nå tror den spanske avisen AS at Fernando Torres er blant et knippe spillere som har en realistisk sjanse til å få denne hederstittelen for 2008.

Dette er de fem spillere man tror ligger best an pr i dag:

Fernando Torres - Hadde en fantastisk første sesong med Liverpool, hvor han satte flere scoringsrekorder som debutant i Premier League. Et litt ujevnt EM, men scoret det avgjørende målet som ga Spania tittelen.

Iker Casillas - Stod bak et uvanlig tett spansk forsvar som kaptein, og spanjolene sammenligner ham med den russiske legenden Lev Yashin. Vant også ligagull med Real Madrid.

Xavi - Kåret til den beste spilleren i EM av UEFA. Har hatt en meget god sesong både for Barcelona og Spania.

David Villa - Scoret 22 mål på et Valencia som slet mot bunnen av tabellen i La Liga, og ble toppscorer i EM.

Cristiano Ronaldo - Fortjent kåret til årets spiller i England, etter triumf i liga og Champions League med Man Utd. Hadde et skuffende EM.