Owens fornøyd med høstsesongen

Akademisjef John Owens er tilfreds med prestasjonene til Liverpools aldersbestemte lag de siste seks månedene. U18 møter Wolves i treningskamp 10.januar.

Akademisjef John Owens oppsummerer i dag første halvdel av sesongen for Liverpools aldersbestemte lag.

- På lørdag spilte U18 sin siste kamp for året, mot Manchester United. Det var en kvalitetskamp med mye flott fotball. Selv om spillet tidvis var veldig bra, tapte vi dessverre 3-1. Kampen var ganske jevn, med United var helt klart best i angrep. De var mer oppfinsomme enn oss, og jobbet godt sammen. Vi var mer avhengige av enkelmannsprestasjoner, konkluderer Owens til Liverpoolfc.tv.

- Totalt sett fortjente nok United poengene. Det viktige nå er at våre gutter lærer av dette, og kommer seg videre i utviklingen, legger han til.

- De andre aldersbestemte lagene spilte kamper mot Everton på søndag. Spillet som ble vist i disse kampene var veldig oppløftende. Går man 10-15 år tilbake spilte gutter som dette på veldig dårlige baner, og du kunne ofte oppleve at enkelte lag vant med store sifre. Etter at akademiene kom på plass, kan nå de beste barna spille på utmerkede baner mot mer jevnbyrdige motstandere.

- De unge spillerne på akademiet har hatt en god første halvdel av sesongen, og ble belønnet for sin harde jobbing når de fikk besøk av Steven Gerrard og Jamie Carragher i går. Både Steven og Jamie besøker akademiet så ofte de har mulighet til det, og det var flott at de tok seg tid til å besøke oss i en hektisk hverdag nå før jul.

- Nå skal det ikke spilles aldersbestemt fotball før tidlig i januar igjen. Vi tar derfor en to ukers ferie nå, der alle de utenlandske spillerne vil reise hjem for å feire jul sammen med sine familier. Vi startet preseason-treningen allerede i juni, så jeg tipper guttene ser frem til ferien etter alt det harde arbeidet de har lagt ned det siste halve året.

- Alle våre U18-spillere har fått spilletid, og laget har stort sett ligget på andreplass på tabellen hele tiden. Resultatene har vært bra, mens spillet har variert en del. Guttene har lært mye, uansett om de har vunnet, spilt uavgjort eller tapt.

- Vi ser nå frem til 2009 med stor optimisme. Når U18-laget returnerer etter juleferien møter de Wolves i en treningskamp den 10.januar, før de skal ut i fjerde runde i juniorcupen mot Bristol Rovers fem dager senere, avslutter Owens.