Owens stolt av Wisdom

Owens stolt av å se Wisdom på benken for reservene. Ser frem mot cupkampen mot Leeds. Flere reservespillere kan delta i FA Youth Cup. Wisdom for England U16. Akademiet ingen suksess.

I sin spalte på Liverpoolfc.tv forteller John Owens om ukens hendelser på The Academy i Kirkby.
- På lørdag reiste vi til Stoke hvor U18 tok en tomålsledelse etter scoringer av David Amoo og Lauri Dalla Valle. På det tidspunktet så det ut som vi var i god posisjon til å ta en ny seier. Men det skjedde ikke. Hjemmelaget reduserte før pause. Det forandret hele kampen.

- Etter pause hadde vi mye av spillet, men vi klarte ikke å skape målsjanser til å avgjøre kampen.

- Som så vanlig i slike kamper som dette, straffet de oss med en sen utligning. For å være ærlig kunne de ha vunnet da de hadde en straffesparksituasjon. Hovedsaken var å se individuell fremgang. Det var noen gode prestasjoner der ute hvor det var vind og dårlige forhold.

- På søndag spilte de andre aldersklassene tre kamper hjemme og tre borte mot Manchester United. Vi kan ikke opplyse om resultatene, men jeg kan si at det var noen veldig imponerende forestillinger.

- På mandag kveld var alle henrykte over å se Andre Wisdom på benken i reservelagskampen mot Newcastle. Han er fremdeles bare 15, og er ikke her på heltid ennå. Han er en del av vårt U16-lag, men har spilt en rekke kamper for U18.

- Vi håper å få ham på juniorkontrakt fra neste sommer. Vi har håp for ham. Det var et flott løft å se ham involvert med Gary Abletts mannskap. Selv om han ikke kom inn fra benken, var det en god erfaring for gutten.

- Det har vært en rolig uke her på The Academy. Vi har ingen kamp denne uken. Vi har samling for staben. Våre speidere og trenere vil komme sammen på søndag morgen. Vi skal ha treningsveiledning i innendørshallen om kvelden.

- Det betyr at vi kan sørge for at vi har et ferskt perspektiv på ting, og kan få se hva slags ideer andre trenere rundt om i landet har.

- Hugh McAuleys mannskap retter fokuset mot tirsdagens kamp i FA Youth Cup mot Leeds på Elland Road. Som en del av våre forberedelser vil vi ha en kamp sammen med reservene denne morgenen. Noen av spillerne er spilleberettiget i juniorcupen.

- Det gir oss en mulighet til å jobbe med våre ideer for hva som ser ut til å bli en vanskelig kamp i 3.runde.
Vi ser frem til den. Vi så dem i forrige runde mot Oadby Town. Vi er klar over deres styrker.

- De har tre veldig gode spisser som har stor fart. De liker å ha tre spillere på midtbanen i en svært angrepsorientert formasjon.

- Jeg vil ikke gjøre den feilen å tenke på at Leeds er i Leage One, noe som vil få en til å tro at vi står overfor en enkel kamp. Der har fremdeles et opplegg på Premier League-standard der borte. På vår nivå kan én eller to eksepsjonelle spillere utgjøre en forskjell.

- Vi må være oppmerksomme på trusselen de kan utgjøre, men vi vil ha selvtillit. Forhåpentligvis kan vi få det rette resultat og avansere til fjerde runde.


Flere reservelagsspillere tilgjengelig for Youth Cup
For å spille i årets FA Youth Cup må spilleren være født etter 1.9.1990. Dean Bouzanis, Steven Irwin, Daniel Ayala, Vincent Weijl, Dani Pacheco, Nicola Saric, Gerardo Bruna og Zsolt Pölöskei er reservelagsspillerne som kan delta.

Wisdom på tv
I kveld er Andre Wisdom i Englands U16-tropp i den helt avgjørende kampen mot Skottland U16 i Victory Shield. Oppgjøret sendes på Sky Sports fra klokken 20.40.

Akademiet ingen suksess
Her er en oversikt over spillere som har kommet fra The Academy og spilt minst én ligakamp for Liverpool.
Stephen Warnock 27+13
Neil Mellor 7+5
John Welsh 4+2
Jon Otsemobor 4
Danny Guthrie 0+3
Darren Potter 0+2
David Raven 0+1
Jon Newby 0+1

I spillerstallene til Premier League-klubbene i nordvest har følgende spillere fått minst én ligakamp etter å ha gått gradene fra klubbenes ungdomsakademi.

LIVERPOOL
Ingen

EVERTON
Jack Rodwell
Jose Baxter
Leon Osman
James Vaughan
Tony Hibbert
Victor Anichebe

MANCHESTER CITY
Micah Richards
Nedum Onuoha
Michael Johnson
Daniel Sturridge

MANCHESTER UTD
Danny Welbeck
Jonny Evans

BLACKBURN
Keith Treacy
Matt Derbyshire

BOLTON
Joey O'Brien

WIGAN
Luke Ashworth