På tide å score selv

John O´Sheas selvmål i 2004 er eneste målet LFC har scoret i Rafas regjeringstid. På tide å score selv. Aurelio tror formen avgjør. Sir Alex tror det blir tøft. Baines lover hard kamp.

På tide å score på Old Trafford

John O´Sheas selvmål i september 2004 er det eneste målet Liverpool har scoret i Rafael Benitez regjeringstid på Anfield.

- Det er det på tide å gjøre noe med, sier Rafa.

Kampen i dag er Benitez åttende kamp mot Manchester United i Premier League. Spanjolen er den første til å innrømme at laget ikke har fått med seg alt for mye fra disse kampene. N

- Nå er det på tide å levere i en kamp som er blant de største i europeisk fotball. På dette tidspunktet av sesongen er alle kamper store, men United-kampen er massiv på grunn av all rivaliseringen mellom lagene, fansen og historien til de to klubbene. Vi vil gjøre vårt beste, så får vi se hvor langt det rekker. Spiller du mot United, vet du at du spiller mot et godt lag proppet med gode spillere. Alltid i kamper som dette, sier jeg det samme; de små detaljene kan utgjøre den store forskjellen, Vi har spilt gode kamper mot United, men har hatt vanskelig for å få de resultatene vi har ønsket oss. Som manager må du være skuffet når laget ditt er så nære ved å vinne, sier Benitez og mimrer.

- Jeg husker en kamp da Djibril Cisse hadde en kjempesjanse på 0-0, men klarte ikke å score og United gjorde mål helt mot slutten. Og for et par sesonger siden da vi igjen hadde gode sjanser, men ikke fikk mål, der Rio Ferdinand scoret på en heade i siste minutt. Noen ganger har vi vært uheldige, andre ganger har de vunnet på grunn av det gode laget de har. Vi spiller godt og har selvtillit. Dersom vi fortsetter slik, og jobber like hardt som de, så føler jeg at vi har muligheten til å score og vinne. Jeg tror vi kan slå dem. Det vil være vanskelig, men vi vil gjøre vårt beste for å klare dette, sier Rafa.

Etter sju seire på rad, er ikke selvtillit mangelvare på det laget som kommer til Old Trafford for å hente poeng i ettermiddag. Den siste uka har stadig flere røde legender og stjerner gått ut og sagt at det er fullt mulig å reise de få kilometrene hjem til Liverpool med tre poeng. Mye av årsaken til selvtilliten ligger i Fernando Torres sin form og det faktum at han er den første Liverpool-spilleren siden Robbie Fowler som scorer over 20 mål på en sesong. På Old Trafford i dag møter Torres mannen som ligger fire mål foran på scoringstoppen og som med overveiende sannsynlighet vil bli kåret til årets spiller i Premier League, Cristiano Ronaldo.

Og bare for å ha nevnt det; Ronaldo har fortsatt til gode å score mot laget han var supporter av som barn. Benitez konsentrerer seg kun om sine egne spillere og sier han ikke ser noen grunn til at Torres sin scoringsrekke ikke skal fortsette i ettermiddag.

- I min managerkarriere har jeg hatt et par spillere med samme scoringsrekke som den Torres har for øyeblikket. Da jeg var i Extremadura var det en spiller som scoret 24 mål på en sesong, etter at han sesongen før gjorde bare ett eller to mål. I Valenca hadde jeg Mista, som også stoppet på 24, 19 av dem i ligaen. Noen ganger har du spillere som er eksytra giftig foran mål, og som går inn i hver kamp de spiller med stor tro på at de kan score. Dette er situasjonen for Fernando også, men han vet godt at han ikke kan score uten de spillerne han har rundt seg. Uten Gerrard, Babel eller Kuyt hadde han ikke scoret den rekken med mål, eller uten at Mascherano, Alonso og Lucas gjør den jobben bak ham.

4-2-3-1-formasjonen gjør at Benitez ikke behøver å endre særlig på strukturen i laget, og med alle spillere på plass, så blir laget seende likt ut fra kamp til kamp. Det eneste usikkerhetsmomentet er om Benitez velger Sami Hyypiä i midten og flytter Jamie Carragher på høyre back og om rutinen til John Arne Riise gjør at han dytter Ryan Babel ut av laget. I takt med at formkurven har pekt oppover, har Rafael Benitez sin omstridte rotasjonspolitikk blitt mer og mer ofret til fordel for bruk av det samme laget fra kamp til kamp. En av de første spillerne som settes opp på lagtavla i garderoben i dag, er Fernando Torres, som Rafa håper skal slette John O´Sheas "rekord" som produsent av eneste Liverpool-mål på Old Trafford siden spanjolen tok over. Men skulle O´Shea være frampå med et nytt selvmål igjen, så gjør heller ikke det noe, bare de tre poengene blir med hjem til Liverpool.

Aurelio tror formen avgjør
Fabio Aurelio tror Liverpools gode form vil avgjøre dagens kamp mot Manchester United. Den brasilianske venstrebacken tror deres seiersrekke på sjukamper vil gi dem den selvtilliten som vil avgjøre bataljen på Old Trafford.

- Vi spiller veldig bra for øyeblikket og skal ta med oss det vi har gjort de siste kampene med inn i denne. United er et godt lag og det vil bli en tøff test for oss, men seiersrekken har gitt oss selvtillit. Formen er god, og jeg tror vi har en god sjanse til å slå United hvis vi fortsetter å spille på samme måte som vi har gjort i de siste kampene.

Dersom Aurelio er med i Rafas førsteellever i ettermiddag, vil han få en tøff oppgave med å stoppe Cristiano Ronaldo, den eneste spilleren som har scoret for United i de fire siste kampene. Brasilianeren er ikke skremt.

- Ronaldo er en god spiller. Alle vet det, men vi vet også at United har andre gode spillere, så vi må være forberedt. Men slik vi spiller for øyeblikket, så frykter vi ingen. Denne formen og selvtilliten vil være god å ta med seg i de store kampene som vi nå står overfor i avslutningen på sesongen, sier Aurelio.

Xabi Alonso sier at en seier på Old Trafford vil åpne for nye muligheter i sesongavslutningen.

- Vi spiller vår beste fotball for sesongen. Å bli mestere er vanskelig, men ikke umulig. Vi har bygd opp en fantastisk seiersrekke og har ikke gitt opp noe. En seier på Old Trafford vil gi oss nye muligheter, sier Alonso.

Ferguson tror på tøff kamp
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson tror på en tøff kamp på Old Trafford i ettermiddag. United skal forsvare sin ledelse i Premier League mot en av sine erkerivaler. United vil gjerne skaffe seg verdifulle poeng i kampen om tittelen med Chelsea og Arsenal, mens Liverpool kjemper for å få et forsprang på Everton og kanskje få kontakt med Chelsea på tredjeplass.

- Jeg elsker disse kampene. Det er en stor kamp, en massiv kamp. Jeg elsker galskapen. Jeg gjør det, fansen gjør det og spillerne gjør det. De forventer en vanskelig kamp, men dette er kamper alle spillere vil spille i, sier Ferguson som fikk kritikk fra sin kollega på Anfield for å forsøke å påvirke dommeren Steve Bennett tidligere i uka. Nå slår Ferguson tilbake.

- Rafa er flink til å få dommerne på sin side. Han må tro vi er en samling tullinger, sier Ferguson til Mail on Sunday i dag.

Historien er på Fergusons side, med et Liverpool som har til gode å slå United på de sju Premier League-kampene som har vært spilt siden Rafael Benitez tok over i 2004. Ett eneste poeng er det Liverpool har sittet igjen med etter disse kampene, med ett enslig scoret mål.

Fernando Torres, en gang et hett United-mål, er mannen som utgjør den største trusselen for United som i dag vil gjøre alt for å få Rio Ferdinands rygg så god at han kan spille kampen.

- Liverpool har gode spillere, men jeg bryr meg bare om mine egne spillere, sier Ferguson.

Sir Alex gikk tidligere ut og etterlyste mer giftighet foran mål blant sine spillere. Med Cristiano Ronaldos 33 mål tilsammen denne sesongen, er han ikke særlig bekymret, men en spiller som Wayne Rooney har bare tretten fulltreffere på hele sesongen. Sist gang Wayne scoret på old Trafford var i oktober. Ferguson tror imidlertid den tidligere Everton-spilleren vil takle presset.

Ferguson har alt fokus rettet mot Premier League, men innrømmer at han er glad United unngår å møte Liverpool før en eventuell finale i Champions League.

Liverpool må ikke gjøre mye feil, sier Baines
Everton-forsvarer Leighton Baines mener at Liverpool ikke skal gjøre mange feilsteg mot slutten av sesongen før de blå kniper fjerdeplassen fra storebror i rødt. Everton spilte ingen god kamp mot West Ham på Goodison Park i går, og var heldige som fikk med seg ett poeng. Nå retter de blå all konsentrasjonen til det utrolig viktige derbyet mot Liverpool neste søndag.

- Det er viktige uker for oss dette, vi har mye å spille for. Å dra til Anfield neste søndag med så mye å spille for, vil være stort, sier Baines, som også var i Liverpools søkelys da han forlot Wigan sist sommer.

Tim Cahill slo opp sin hofteskade i går, og er ytterst tvilsom til kampen mot Liverpool om sju dager. Andrew Johnson, Victor Anichebe, Thomas Gravesen og Manuel Fernandes plages også med skader.