På tide å være reelle utfordrere

Gerrard synes ikke Liverpool er så langt etter United og Chelsea. Nå gjelder det å ta siste steget. Stevie G tror på mer spilletid sentral midtbane. Wenger bekymret for at to transfermål er cup-tied.

Steven Gerrard mener Liverpool må klare å kjempe om ligatittelen denne sesongen.
- Vi kuttet ned på avstanden forrige sesong, og havnet blant de fire beste igjen. Det viser at vi ikke er så langt unna, forteller Gerrard til Liverpool Echo.

- Men det handler ikke lenger om å minske avstanden. Det handler om å involvere seg i tittelkampen og bli værende der.

- Det er målet mitt for denne sesongen, og det er managerens mål og alle spillernes. Det er det ingen tvil om.

De røde havnet 11 poeng bak Manchester United forrige sesong. Liverpool tapte begge de innbyrdes møtene. Med to seirer vil Gerrar & co. havnet foran Alex Fergusons menn.
- Hvis vi skal bli med i kampen om ligaen, så er det første vi må gjøre å kutte ut de dumme poengdelingene i kamper vi burde ha vunnet. Det skjedde for ofte forrige sesong. Det kostet oss mange poeng.

- Hvis vi er perfekte mot slike lag denne sesongen, vil det hjelpe våre sjanser til å klare det. Ikke bare vil vi plukke mer poeng, men vi vil også bedre selvtilliten til kampene mot topplagene.

- Jeg har sagt mange ganger at det ikke er mye som skiller oss fra de andre topplagene. Når vi møter ett av dem, så gjør vi det bra. Vi har utspilt dem alle i visse kamper, men så altfor ofte klarer de å stjele et lurt mål som gir dem poengene.

- Vi må forhindre at det skjer. Vi må gjøre slikt selv fordi viktige mål utgjør en stor forskjell.

- Lag som United og Chelsea har hatt en fordel de siste sesongene, men nå må vi vise dem at vi kan gjøre det samme mot dem som det de har gjort mot oss den siste tiden.

- Hvis vi kan gjøre det og samtidig være perfekt mot de andre lagene som vi bør slå, da vil ha en sjanse.

- Jeg vet at det ikke vil bli enkelt. Vi har gjort kjøp i sommer, men de andre klubbene har forsterket stallene også.

- Ser man på United, så ser det ut som at de kommer til å betale godt over £20M for en ny spiss. De tilbydde rundt £20M for en ving. Så ikke la oss lure. De kommer trolig til å bli sterkere igjen.

- Men vi tror at vi er et godt lag også. Hvis vi presterer så godt som vi kan uke etter uke, er jeg ikke i tvil om at vi kan bli involvert.

I november vil det være ti år siden Gerrard debuterte for Liverpool. 28-åringen mangler kun et trofé på disse årene - ligatrofeet. Klubben har ikke vunnet ligaen siden 1990.
- Det er en stor frustarsjon for meg, akkurat som for alle andre som elsker denne klubben.

- Jeg er ikke annerledes enn guttene som går på kamp hver uke angående det. Jeg er desperat etter å kunne kjempe om tittelen. Det sårer meg at vi ikke har klart det på lenge.

- Men jeg vil ikke surmule oveer det. Jeg kommer ikke til å stoppe med å ha tro på at vi kan klare det. Jeg tror fortsatt at jeg er i den riktige klubben. Forhåpentligvs er det kun et spørsmål om tid før vi får det til.

- Kanskje den harde sannheten er at jeg ikke har fortjent en ligagullmedalje hittil, men jeg har fremdelse fem eller seks år igjen. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få en. Det vil bety at denne flotte klubben er tilbake der den hører hjemme.

Rafael Benítez kjøpte Robbie Keane i sommer. Steven Gerrard håper det betyr at han vil spille mer sentralt på midtbanen denne sesongen.
- Manageren har sagt til meg at jeg kommer til å spille sentralt på midbanen, og jeg er selvsagt fornøyd med et.

- Men jeg er ikke så dum at jeg tror at jeg kommer til å spille hver kamp der. Jeg vet at det vil være tilfeller hvor jeg trengs andre steder.

- Jeg bare håper at jeg kan spille i min beste posisjon oftere enn andre steder, spesielt i de store kampene.

To av Wengers transfermål er cup-tied
Arsene Wenger innrømmer at han er på jakt etter en midtbanespiller. "Kanonene" har blitt linket til Gokhan Inler, Yaya Toure, Jeremy Toulalan, Miguel Veluso, så vel som Barry og Alonso. Både Barry og Alonso er nå cup-tied i Champions League frem til 1/8-finalen, noe som kan påvirke franskmannens avgjørelse.
- Det er bekymringsfullt, og noe jeg vil vurdere, uttaler Wenger.

- Jeg føler at spillere taper verdi når de ikke er tilgjengelig for Champions League. Man kan ikke selge en spiller til den samme prisen. Hver klubb vil vurdere det. Jeg har en liste, men den listen har alltid vært kort.