Parry ble styremedlem i ECA

Rick Parry ble valgt inn i styret i European Club Association, og skal representere de engelske klubbene. Agent hevder interesse for Valero. Tidligere Liverpool-junior solgt for £400000.

Rick Parry, Liverpools chief executive, ble i dag valgt inn som ett av de 15 styremedlemmene i European Club Association (ECA)
- Dette organet vil ha større troverdighet enn G14, både blant medlemsklubbene og UEFA, fordi G14 har alltid blitt sett på som en elitegruppe. Nå har vi klubber med mange ulike interesser, uttaler Rick Parry.

Selv om fem engelske klubber var blant de 103 inviterte ECA-medlemmene til generalforsamlingen, møtte ikke Arsenal, Chelsea og Newcastle med sin representant. Alle de tre øverst plasserte nasjonene på UEFA-rankingen (England, Spania og Italia) har fem klubber representert i en periode på to år. De engelske representantene er de fem best rangerte engelske klubbene på UEFAs klubbkoeffisientranking.

Noe av det første klubbene ønsker å gjøre er å omdøpe UEFA-cupen til UEFA Europa League fra 2009/10.
- Vi ønsker en ordentlig påvirkning i saker som berører oss på det sterkeste. Det er svært viktig at vi har en engelsk stemme, fortsetter Parry.

Glasgow Rangers-direktør John McClelland var meget stolt av å bli valgt inn i styret for å representere Skottland.
- Det er veldig viktig for en klubb på vår størrelse, som stod utenfor G14, å være representert. Frem til i dag var det to grupper. Nå har vi en solid stemme, inkludert mange av de såkalte annenrangsklubbene.

Mandagens møte handlet mest om å utnevne styremedlemmer, men det kom også fram at UEFA vurderer ulike måter for å få UEFA-cupen mer attraktiv på, så den kan generere mer penger.

Styremedlemmer innvalgt i dag: Karl-Heinz Rummenigge (FC Bayern München), Ernesto Paolillo (FC Internazionale Milano), Fernando Gómes (FC Porto), Rick Parry (Liverpool FC), Itamar Chizik (Maccabi Haifa FC), Damir Vrbanović (NK Dinamo Zagreb), Jean-Michel Aulas (Olympique Lyonnais), John McClelland (Rangers FC), Michel Verschueren (RSC Anderlecht), Ramón Calderón (Real Madrid CF) og Nils Skutle (Rosenborg BK).

Tre styremedlemmer var allerede på plass: Peter Kenyon (Chelsea FC), Joan Laporta (FC Barcelona) og Umberto Gandini (AC Milan). Ytterligere ett medlem skal velges her. Disse representerer ECA i Professional Fotball Strategy Council (PFSC).  PFSC består av UEFAs visepresidenter, klubbrepresentanter, europeiske spillerforeninger og europeiske ligaer.

ECA skal velge en formann, en nestformann og en generalsekretær.
 

Valero linket
Liverpool har vist interesse for Mallorcas Borja Valero, ifølge midtbanespillerens agent Alexander Caamano. Valero kom til Real Mallorca etter å ha blitt frigitt av Real Madrid i juli 2007. 23-åringens gode prestasjoner forrige sesong har gjort flere speidere oppmerksomme på spilleren.
- Liverpool er interessert i gutten etter å ha fulgt hans fremganger forrige sesong. Jeg håper å snakke med Real Mallorca om dette i løpet av de neste dagene, uttaler Caamano.

Mallorcas sportsdirektør , Nando Pons, innrømmer at han kanskje må lytte til seriøse bud på Valero, selv om han er lite lysten på å bryte opp et lag som nesten kvalifiserte seg for UEFA-cupen forrige sesong.
- Klubben trenger penger, men vi ønsker ikke å bryte opp laget vi hadde forrige sesong. Men dersom et godt tilbud kommer, blir vi nødt til å vurdere det.

Gillespie til Colchester
Steven Gillespie ble frigitt av Liverpool i 2004. Nå forlater han Cheltenham til fordel for Colchester. 24-åringen la inn en transfersøknad i forrige uke. "The U?s" fikk tilslaget da de kunne tilby mer enn £400000 for spissen med 29 scoringer på 62 ligakamper for Cheltenham.