Pellegrino optimist foran United-kampen

I 2005 debuterte Mauricio Pellegrino for Liverpool mot Manchester United. Det endte med tap 1-0. Treneren tror imidlertid på et bedre resultat for de røde på lørdag.

Mauricio Pellegrino mener at Liverpools kamper mot Manchester United er de viktigste lokaloppgjørene som finnes i fotballverden. Liverpool-treneren fikk selv føle dette på kroppen i sin debut for de røde. Argentineren var nemlig med på laget som tapte 1-0 for United i januar 2005.

Pellegrino har også spillererfaring fra lokaloppgjøret Barcelona v Real Madrid, men er ikke i tvil om at kampene mellom Liverpool og erkefienden i andre enden av East Lancashire Road er en større begivenhet på verdensbasis.

- Alle lokaloppgjør har sine særpreg, men Liverpool mot Manchester United er det viktigste lokaloppgjøret i verden, uttaler 36-åringen til liverpoolfc.tv.

- I Sør-Amerika er det mye prat om denne kampen, og det samme gjelder også i hele Europa og Asia. Jeg var heldig som fikk spille både for Barcelona mot Real Madrid og for Liverpool mot Manchester United. Det var vidunderlige kamper å være involvert i. Dersom jeg hadde vært hjemme i Argentina, er dette kamper jeg ville ha sett på TV.

Hvilke minner sitter Pellegrino så igjen med fra sin Liverpool-debut mot United den 15.januar 2005?

- Jeg husker at stemningen på stadion var helt utrolig den dagen. Kampen var ikke så verst, men resultatet var dårlig. Jeg husker at Wayne Rooney gjorde kampens eneste mål, og det ble således ingen god start på min Liverpool-karriere. Jeg syntes det var veldig tøft, ettersom jeg ikke hadde spilt fotball på 3-4 måneder. Jeg var ikke i min beste form, minnes den tidligere midtstopperen.

Rooney er aktuell også til lørdagens lokaloppgjør, men Pellegrino er glad for at Cristiano Ronaldo ikke kan spille. Treneren trekker frem landsmannen Carlos Tevez som den største trusselen i Ronaldos fravær.

- Cristiano Ronaldo er en viktig spiller, men hans fravær vil likevel ikke være så veldig merkbart ettersom Manchester United har mange gode spillere. Carlos Tevez er en god spiller. Han er veldig sterk, og utvilsomt en fighter. Han kjemper til dommeren har blåst av kampen.

- Nøkkelen ligger i å score mål og spille bedre enn dem. Jeg tror vi er klare til å gjøre en god jobb, og mener at vi er i stand til å slå dem. Jeg har stor tillit til våre spillere.