Pennant drømmer om Wembley

Jermaine Pennant drømmer om FA-Cup finale. Legender som Kenny Dalglish og Ian Rush om situasjonen på Anfield. Sky Sports-ekspert mener flere spillere vil følge Rafa om han må gå.

Jermaine Pennant gjorde comeback mot Wigan på Anfield etter sin langtidsskade, men har ikke vært involvert i de rødes to siste kamper. I kveld er det mulig han får sjansen på ny, og om han får vil drømmen om en FA cup-finale på Wembley være mer enn nok til motivasjon.

- Det ville vært en fantastisk opplevelse å spille en FA cup-finale på Wembley. Alle cupene betyr mye for meg, sier høyrevingen i dag til Liverpoolfc.tv.

Jermaine mener de røde var uheldige som ikke klarte å vinne på Kenilworth Road, men føler seg sikker på at Liverpool vil kvalifisere seg i kveld.

- Det var en dårlig kamp, og baneforholdene var elendige. Mange forventet nok at vi skulle vinne, men det ble omkamp. De spilte som at det var deres livs kamp. Det var en av våre dårligste kamper denne sesongen, men det viktigste var at vi ikke tapte. Vi får se på Anfield. Banen er langt bedre for oss, og det vil bli interessant. Jeg er sikker på at det vil bli en spennende og underholdende kamp, og forhåpentligvis gjør vi en god jobb og går videre.

Dersom Liverpool tar seg videre i dag, venter Swansea eller Havant and Waterlooville i neste runde.

- For dem vil det være en stor kamp, og for oss vil det bli et interessant møte. Det er hva FA cupen handler om - å reise til slike plasser, og spille mot lag som spiller annerledes fotball. Vi har sett flere store lag ryke ut mot lag fra divisjonene under, avsluttet engelskmannen.
 
Dalglish og Rush om situasjonen på Anfield
King Kenny går i dag ut og støtter manager Rafael Benítez, etter at Tom Hicks i går avslørte at de hadde holdt samtaler med Jürgen Klinsmann om managerjobben på Anfield. Skotten, som er tidenes spiller i den røde trøya, synes ikke manageren fortjener å bli hengt ut på den måten.

- Da ting gikk på skinner og klubben vant Champions League behøvde han ikke slik støtte. Det får du vel automatisk av en slik bragd, sier Dalglish i dag til Liverpool Echo.

- Det er nå som ting ikke går så bra at man trenger hjelp fra sine allierte, og det er det minste han fortjener. Han fortjener støtte fra mange, for han har gitt oss mange store og gledelige øyeblikk. De siste månedene har ikke gått så bra som en hadde håpet, men det er nå man bør stå opp og støtte Rafa. Han behøver støtte, og det fortjener han etter alt han har gjort for denne klubben. Han har gjort ting "the Liverpoolway", og utenom utbruddet i november har han oppført seg eksemplarisk. Jeg vet ikke hva som fikk Benítez til å gå ut slik, men han må virkelig ha vært frustrert over ting. Det var kanskje ikke det lureste han kunne gjøre, men du kan forstå frustrasjonen hans.

- Spillerne må få tilbake troen på sjefen, og behøver litt selvtillit. Uten selvtillit og tro på det en driver med, vil laget slite på banen.

Skotten synes videre det er trist med alle de negative avisoppslagene rundt klubben denne sesongen. En klubb som alltid har tatt opp problemer internt, og ikke gjennom pressen.

- Jeg synes det er skuffende når Liverpool Football Club, som alltid har tatt slikt internt, nå har bidratt til overskrifter i media jeg aldri har sett før over de siste to eller tre månedene. Jeg vet ikke hvem som har rett og hvem som har feil, men det hjelper ingen å gjøre det på denne måten. Det påvirker spillerne, for de trenger selvtillit og trygghet. Det påvirker manageren, som trenger selvtillit, og ikke behøver det ekstra presset av dette - og det gjør jobben til Rick Parry langt vanskeligere.  Det vil alltid være problemer på arbeidsplassen, men om det er et problem så tar du det bak lukkede dører - ikke i offentligheten.

- Med å gå ut og si at de holdt samtaler med Klinsmann ville de kanskje stå frem som ærlige, men de hadde ikke behøvd å gjøre det. Manageren trenger det ikke, spillerne trenger ikke usikkerheten, og supporterne trenger det ikke. Fansen vil være skuffet og frustrerte, og jeg tror ikke de har opplevd noe slikt før.

Ian Rush synes også det har vært helt feil å ta skittentøysvasken offentlig, slik det har blitt gjort de siste månedene.

- Dette er ikke den vanlige Liverpool-måten å gjøre ting på. Klubbens tradisjoner, og noe av det som har gjort klubben så respektert, har vært at problemer har blitt løst internt, og ikke offentlig, skriver Rush i sin spalte hos Liverpool Echo.

- Rafa kan beholde jobben med å vinne flest mulig kamper, men at eierne er ute og leiter etter en erstatning betyr at ting ikke ser lyst ut for øyeblikket. Jeg kjenner godt til Klinsmann, og tror han vil gjøre en fantastisk jobb hos Bayern Munchen. Han er en vinner, og var en type spiller alle respekterer - men om du ser på Europa, er Benítez den beste. Se på hva han utrettet i Valencia. Se hvordan har har tatt Liverpool til to Champions League-finaler. Det er bare å se på hva han har fått til, for å se hvor god manager han er.

- Det er vanskelig for spillerne å konsentrere seg når det foregår så mye utenfor banen. Spillerne må bare prøve å glemme det, og jobben deres er å være profesjonelle på banen for klubben. Den beste måten for å bli kvitt usikkerheten er å vinne kamper, og om Liverpool begynner å gjøre det igjen, har Benítez større sjanser for å beholde jobben, avslutter Rush i sin spalte.

Han ble også i ettermiddag intervjuet av SkySports News, og den tidligere storscoreren mener Liverpool fremdeles har mulighet til å utrette noe denne sesongen.

- Uansett hva som skjer, er det eneste Benítez kan gjøre å lede laget og vinne kamper. The Liverpoolway er å holde sammen, når ting ikke går så bra. Det eneste supporterne, spillerne, manageren og eierne vil er at Liverpool har suksess. Du finner ut litt om folk i motgang, og jeg er sikker på at supporterne vil gi Rafa sin fulle støtte.

- Klubben er fremdeles med i to cuper, og det er fortsatt mulig å vinne ligaen, og om det ikke går så i det minste blant topp fire, avsluttet Rush.

SkySports-ekspert mener spillere vil følge Rafa
Guillem Balague er SkySports sin fremste ekspert på spansk fotball, er lidenskapelig Liverpool-supporter, og også en personlig venn av manager Rafael Benítez. Han mener det er latterlig at eierne i det hele tatt vurderte å erstatte Rafa med Jürgen Klinsmann. Også han er overrasket over hvordan de amerikanske eierne oppfører seg.

- Det er fascinerende, for det er så ulikt Liverpool. Om noe så minner det faktisk om hvordan det ville vært i en spansk klubb. Det er mye politikkk, og er ikke for fotballmessige grunner de vil bli kvitt Benítez. Det virker å være noe annet, noe med kjemien dem i mellom, sier Balague i ettermiddag.

- Om du ser det fra medias synsvinkel er det latterlig når de vil erstatte han med Jürgen Klinsmann, som ikke er en manager av samme kaliber.

Balague mener Liverpool har gjort fremskritt denne sesongen, men at usikkerheten nå påvirker spillerne på banen.

- Jeg tror det har påvirket dem de siste ukene, fordi spillerne leser aviser og klarer ikke holde seg avslappet og fokusert. Jeg mener det er noe klubben helt klart må tenke på.

- Dette er ting Benítez absolutt ikke ønsket å høre - spesielt når man føler selv at man gjør en god jobb. Liverpool har aldri hatt så mange poeng på dette tidspunktet av sesongen under Benítez, så det er fremgang. Problemet er bare at de andre klubbene også gjør fremskritt - men alle må vel si seg enige i han gjør mer enn en god jobb for klubben. For han å høre at de snakker med noen andre om jobben hans må være frustrerende. Jeg er helt overbevist om at han ønsker å bli i Liverpool, noe han ikke kan kontrollere.

SkySports eksperten er også sikker på at flere klubber sikler på Rafael Benítez, og tror ikke spanjolen vil slite med å finne seg ny jobb dersom han får fyken i Liverpool.

- Jeg vet helt sikkert at det er tre europeiske toppklubber som ville ansatt han på dagen, og at det spanske landslaget ville vurdert det sterkt - selv om det i Spania vanligvis er en jobb man får når man er ferdig med sin karriere. Det er ingen tvil om at det vil være jobber tilgjengelig for han.

- På en annen side kan du se på dette som har skjedd som positivt. Siden møtet med Klinsmann var i november, og siden det har vært flere velykkede og positive møter mellom eierne og manageren siden den tid viser at kommunikasjonen dem i mellom har forbedret seg.

Mange har fryktet at Liverpools spanske stjernespillere vil forlate klubben dersom Rafa må gå, og Balague ser ikke bort fra at det vil skje - selv om han tror Fernando Torres vil bli uansett utfall.

- Jeg er sikker på at enkelte spillere vil føle at en ny manager ikke vil få det beste ut av dem, og vil bytte klubb. Men samtidig, se på Fernando Torres. Se hvordan han feirer sine mål, hvor skuffet han blir når Liverpool ikke vinner, og hvor stolt han er når han bærer drakten. Jeg er 100 prosent overbevist om at Torres vil bli. Han føler seg elsket i Liverpool, og ting går bra for ham. Selv om Benítez skulle gå, er jeg sikker på at Torres vil bli.

Javier Mascherano, Xabi Alonso og Jose Reina blir rundtom nevnt som spillere som vil ønske å forlate dersom manageren skulle bli byttet ut.