Politikere skal granske eierskapet

Striden mellom Tom Hicks og George Gillett vil bli en del av en ny gransking innen fotballen, igangsatt av parlamentsrepresentanter. Maxi Rodriguez ikke til salgs.

"The All Party Parliamentart Football Group" skal sette i gang en ny granskning av engelsk fotball og dens ledelse, der eierkrisen i Liverpool vil være et av områdene som skal undersøkes.

Liverpools avansement til semifinalen i Champions League ble overskygget av eierstriden mellom Tom Hicks og George Gillett.

Parlamentsrepresentant Alan Keen, formann i gruppen, uttaler:
- Engelsk fotball nyter stor suksess i Europa for øyeblikket. Ennå gjenstår mange spørsmål om standarden på ledelsen og om den er best skikket til å handtere, på alle nivåer, langsiktige utfordringer for fremtiden. Dette er fokuset til granskningsgruppen.

- Gruppen skal studere saker om ledelse, inkludert Liverpool FC hvor eiernes rolle har bidratt til bekyrminger og overskygget prestasjonene på banen.

- Når majoriteten av eierne kun kommer til på grunn av pengene, hvorfor skal de da bry seg om å finansiere grassrota. Det vil ramme alle, fra topp til bunn.

- Jeg bryr meg om spillet som helhet. Det er viktig at Liverpool får ledelsesstrukturen ordnet.

Parlamentsrepresentantene, som publiserte en omfattende rapport om fotballen for fire år siden, har planer om å komme med en ny rapport til høsten. Eierskiftet i Liverpool har satt utenlandsk eierskap i søkelyset. Selv om de insisterte på å ikke gjøre det, så har amerikanere forsøkt å påføre klubben gjeld fra overtakelsen og kommet på kant med supporterne.

Gruppens forrige rapport anbefalte en radikal omfordeling av fotballens rikdom sammen med en tøffere standard for ledelse for hele sporten.

Keen mener det har blitt noen forbedringer siden da, eller sene, fremganger på flesteparten av anbefalingene.
- Mesteparten av idrettens ledelsesstruktur er ugjennomsiktlig, og reflekterer ikke de beste eksemplene på britisk forretningsvirksomhet.

Gruppen skal ta for seg flere områder.
* Forholdet mellom Premier League, Football League og FA.
* Ulikheter i ledelsesstandarder mellom ligaene.
* Drøfte løsninger mellom klubbene.
* Egenskapene til eksisterende ledelsesstrukturer til å regulere de økende kravene innen idretten.
* Eierskapet i klubbene.


Maxi Rodriguez ikke til salgs
Atlético Madrids klubbpresident Enrique Cerezo uttaler at de ikke har noen planer om å selge Maxi Rodriguez. Liverpool har tidligere blitt linket til midtbanespilleren.
- Du må spørre dem om det, men vi har ingen planer om å selge Maxi. Vi har ikke mottatt bud på ham, og planen vår er å beholde ham også neste sesong, uttaler Cerezo.