Pre-season kamp i Glasgow

Liverpool skal møte Rangers 26.juli. Kenny Dalglish har tro på de ”røde” landslagene Spania og Nederland i EM, og ikke minst at Fernando Torres vil gjøre seg bemerket.

Europeisk pre-season
Ifølge Liverpool Daily Post vil Liverpool spille mot Glasgow Rangers på Ibrox 26.juli. Tidligere har det blitt bekreftet at man møter Villarreal, med trolig dato 30.juli, og vi håper også det kan bli en kamp i Norge i begynnelsen av august. Med oppkjøring i Sveits i første halvdel av juli ligger det an til at Rafa Benitez og hans mannskap holder seg i Europa denne sommeren.


Kenny foran EM
Den gamle kongen på The Kop, Kenny Dalglish, har sett fram mot EM som starter om drøyt to uker, og hvordan mulighetene er for Liverpools spanske og nederlandske spillere.

- De fleste i Liverpool vil holde med det spanske laget til Luis Aragones, hvor Fernando Torres bør være et klart førstevalg, tror King Kenny.

- Den spanske sjefen har sine egne ideer om fotball, og ikke alle er like moderne, men han vil likevel sørge for at nummer ni er i startoppstillingen. Han er formspilleren av angriperne som er i troppen. Selv om jeg tar vekk min partiske holdning, skal Spania kvitte seg med stempelet om at de er en av dem som presterer under pari i slike turneringer må de stole på Torres. De liker David Villa, og jeg synes han er en utmerket liten spiller, og jeg tror at et angrepspar med ham og Torres vil være til deres beste.

- De andre fra Liverpool, Xabi Alonso og Pepe Reina, er litt i samme båt. De er mer enn gode nok til å spille hver kamp, men har ulempen ved at de til daglig spiller utenfor La Liga. De fortjener å starte, men hvorvidt det skjer gjenstår å se.

- Med den troppen som Spania har må du vurdere dem blant favorittene, men de må finne den stabiliteten og troen som tidligere har manglet.

- Nederland er i samme kategori. De har hva som behøves, men synes alltid å slite med interne problemer som retter fokus vekk fra banen. Du kan imidlertid ikke avskrive dem.

- Jeg håper Ryan Babel får starte. Det vil bli en stor opplevelse for en slik ung spiller, og det kan bare være av det gode for Liverpool da det vil gjøre underverker med hans selvtillit.

- Dirk Kuyt har delvis vært ute av bildet i det siste, men han har fått vist hvilken allsidig spiller han er og greid å score et par viktige mål for Liverpool. Det bør sørge for at han kommer med i troppen, selv om de liker et system hvor de har en mann framme i Ruud van Nistelrooy, og en som ligger bak ham. Med en ung kar som Hunterlaar også i bildet kan det bli vanskelig for Dirk å få starte kamper, men han er en fighter og hvis noen kan greie å kjempe seg inn så er det ham.

- Det er vanskelig å tippe en vinner. Det vil bli en av de gamle og gode: Italia, Frankrike, Tyskland, Portugal, Spania eller Nederland.