Presset Rafa fokuserer på neste kamp

Mens pressen kvesser sine penner forsøker Rafa å fokusere på Inter-kampen. Aldridge forklarer utviklingen med Pakos avgang og uroen i kulissene. ”Sons of Shankly” skifter navn.

Flere medier stiller i dag spørsmål rundt Rafael Benitez sin fremtid som Liverpool-manager, etter lørdagens sjokknederlag for Barnsley i FA-cupen. Spanjolen ønsker imidlertid ikke å svare på spørsmål rundt dette, og velger heller å konsentrere seg om kampen mot Inter i morgen kveld.

Manageren fikk spørsmål om en ny triumf i Champions League nå er det eneste som kan forhindre ham fra å få sparken.

- Jeg tenker bare på å vinne neste kamp. Det er ikke så mange manageren som opplever å vinne Champions League. Vi må forsterke troppen. Vi har en ung tropp med gode spillere, så vi må jobbe videre og prøve å forsterke den om vi kan, var det unnvikende svaret spanjolen ga Liverpool Daily Post.

- Alle i klubben ønsker å vinne, og for å vinne må vi jobbe ufortrødent videre. Vi er ute av cupen, og i en slik situasjon må vi nå fokusere på Champions League.

Aldridge tror Rafa savner Pako
Flere av Liverpools tidligere spillere er ute i pressen og forsøker å forklare hva som går galt i Liverpool FC for øyeblikket. Tidligere storscorer John Aldridge mener at Pako Ayestarans avgang tidlig i sesongen har hatt stor betydning, samtidig som han er sikker på at uroen rundt klubbens eierskap også har virket negativt på resultatene.

- Det går dårlig både på og utenfor banen for øyeblikket. Klubben har vært i fritt fall de par siste månedene, og nå kan det ikke bli stort verre, mener Aldridge.

- Man kan se tilbake til da Pako Ayestaran forsvant fra klubben. Det tror jeg hadde enorm betydning. Rafa prøver nå å holde fortet alene uten en assistent, og jobber svært hardt på egen hånd under svært vanskelige arbeidsforhold. Jeg tror han trenger litt hjelp akkurat nå, legger han til.

- Det er så mye spekulasjoner rundt eierne at vi vet ikke hvem som vil være klubbens formann om en måneds tid. Slikt påvirker også resultatene, sier den tidligere spissen til Liverpool Daily Post.

600 i protestmarsj
Supporterunionen "Sons of Shankly" samlet lørdag rundt 600 tilhørere under sitt møte i Olympia, og hele seansen endte med at supporterne gikk i en samlet protestmarsj opp til stadion. Under møtet ble det for øvrig vedtatt at organisasjonen skal skifte navn til det mer kjønnsnøytrale "Spirit of Shankly". SOS-formann Nicky Allt uttaler til Liverpool Daily Post at han var fornøyd med oppmøtet.

- Oppmøtet var fantastisk. Jeg frykter at sjelen i klubben er på randen til å dø, og gjør vi ikke noe med dette nå vil den bli borte for alltid. Klubben har alltid hatt et godt forhold til supporterne, uttaler han.

SOS kommer ellers til å innføre en medlemsavgift på £10 i året, og vil i fremtiden også jobbe for bedre kår for supporterne.

- For øyeblikket ser DIC ut til å være et bedre alternativ enn de eierne vi har i dag, men jeg ønsker at fansen skal eie klubben. Jeg ønsker også at David Moores involverer seg i Share Liverpoool FC. Jeg synes heller ikke at tidligere Liverpool-spillere bør uttale at amerikanerne må få fortsette å gjøre jobben sin. De bør heller bli involvert i Share Liverpool FC de også, sier Allt med et klart hint til Steve McManaman.