Rafa advarer Alonso

Rafael Benitez med klar beskjed til Xabi Alonso om at han må jobbe hardere. Angripere hos Chelsea fortsatt opptatt med det afrikanske mesterskapet.

Xabi ute av laget
Rafael Benitez kom med en uvanlig krass melding til Xabi Alonso i etterkant av 3-0 seieren mot Sunderland, og forklarte hvorfor han stilte med de offensive spillerne han gjorde.

- Xabi må heve seg. Når du ikke er 100% kampklar, da ønsker du å spille hver kamp slik at du kan få bygget opp din form, sier manageren til Liverpool Daily Post.

- Hvis Gerrard, Mascherano og Lucas spiller bra, da betyr det imidlertid at det er kamp om plassene.

- Xabi må jobbe hardere dersom han skal få en plass på laget.

- Mascherano var tilbake fra suspensjon og gir oss balanse på midten, noe som gir Gerrard mer frihet til å gå framover. Lucas spilte virkelig bra i forrige kamp slik at vi hadde tre midtbanespillere, og vi behøvde vinger og angripere på benken. Derfor var ikke Alonso med i troppen på lørdag.

- Vi visste at Torres og Crouch kunne være et godt partnerskap. En er god på holdet og den andre er rask. Det var en god mulighet for oss mot Sunderland.

- Jeg liker å benytte alle angriperne som jeg har i troppen, og i denne kampen visste vi at vi kunne slå lange baller opp på angriperne. Vi visste at midtstopperne til Sunderland ville stå høyt.

- Jeg synes imidlertid ikke folk er fair når det gjelder Kuyt. Han gjør en fantastisk jobb for laget og spørsmålet er å hele tiden finne den rette balansen. Dette var en god kamp for Crouch, og en annen kamp kan være god for Kuyt.

- Det er godt å kunne snakke om fotball igjen. Det er det du ønsker som manager. Hvis du scorer tre mål, og holder buret rent, da kan du se framover igjen.

- Du kunne se på fansens jubel etter at vi scoret det første målet. Vi står alle sammen og kanskje kan det nå bli det samme i hver kamp framover, og at vi kan gi dem flere mål.


Drogba og Kalou videre
Elfenbenskysten og Ghana gikk i går videre til semifinalene i Africa Cup of Nations. Det betyr at spillere som Didier Drogba, Salomon Kalo og Michael Essien vil være opptatt med spill også førstkommende helg. Igjen betyr det at de er uaktuelle til neste ligakamp mot Liverpool søndag 10.februar.