Rafa akter å kjøpe ny spiss

Rafael Benitez vil kjøpe minst en ny spiss i sommer. Samtidig uttrykker han frustrasjon over at overgangene til Gareth Barry og Xabi Alonso står i stampe.

Det er tydelig at Liverpool-manageren har et svært begrenset handlebudsjett denne sommeren.

- Vi vet hvor mye penger vi har å rutte med, og vi prøver å finne andre løsninger om vi ikke har penger nok til våre førstevalg. Vi vil prøve å kjøpe noen spillere som vil gjøre oss bedre, men når man ikke har så mye penger må man prøve å bruke fantasien litt for å gjøre fremskritt i transfermarkedet, uttalte spanjolen under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Alle vet våre ideer og hvilke spillere vi ønsker oss. Vi jobber hardt med flere navn nå, og for øyeblikket er ikke David Villa ett av disse navnene. Vi vil imidlertid kjøpe en ny spiss før sesongen starter, kanskje to, la han til.

- Vi hadde visse planer da sesongen sluttet. Vi har prøvd å hente inn penger ved å selge spillere som ikke har funnet seg til rette også tidligere år, og denne sommeren er planen den samme. Vi vet vi må selge noen spillere dersom vi ønsker penger å handle for, så da må vi bare gjøre det.

- Fansen må stole på oss. En rekke mennesker i flere ulike land jobber hardt for oss i sommer. Vi har en ny keeper, og vi ser nå etter flere spillere til riktig pris. Dersom vi ønsker å bruke penger kan vi gjøre det, men vi må være forsiktige med hvordan vi bruker dem.

Keeperen Benitez sikter til er brasilianske Diego Cavalieri. En overgang det er ventet at Liverpool vil offentliggjøre med det aller første.

Overgangene til Alonso og Barry står i stampe
Benitez avslørte også at det ikke er noen fremgang å spore når det gjelder et eventuelt salg av Xabi Alonso til Juventus.

- Situasjonen med Alonso er uendret. Juventus har lagt inn et bud som ikke er godt nok, og nå venter vi bare. Jeg aner egentlig ikke om det blir noe av dette. Xabi ønsker å bli i klubben, ettersom han er lykkelig her. Men samtidig vet han at Juventus er en toppklubb. Jeg har snakket med ham, og han vet mine tanker og han vet hvorfor vi vurderer å selge ham. Vi vil prøve å finne en løsning både for ham og for oss, som er i klubbens beste interesser.

- Vi venter fortsatt på Gareth Barry, men den saken foretrekker jeg å ikke si noe mer om. Vi får bare vente.

Kilder innad i Liverpool FC antyder at Villa nå har økt sitt krav for midtbanespilleren til over £18M, og frustrasjonen skal være stor i Liverpool-ledelsen over at Midlands-klubben stadig øker sitt krav, samtidig som Martin O'Neill nekter å ta Liverpool-spillere han har vist interesse for tidligere i bytte. Det faktum at Barry ikke får trene med Villa, og nå har mistet en uke med preseason-trening, bekymrer også Liverpool, og skal ifølge ryktene ha gjort de røde mindre villige til å møte Villas krav.