Rafa avslappet om Alonso-rykter

Benitez har startet arbeidet med sommerhandelen, og understreker at Gareth Barry kan brukes på tre plasser og at man ikke må selge Alonso. LFC vil at Paul Anderson skal spille i the Championship.

Forhandler om Crouch
Det virker klart at Rafael Benitez til tross for uro og ustabilitet rundt eierskap og ledelse i Liverpool FC, har fått et transferbudsjett å jobbe med. Manageren synes i hvert fall i full sving med både å kjøpe og selge spillere, og delvis også gjennom media.

I går kunne han i praksis fortelle at John Arne Riise kan finne seg en ny klubb, mens Harry Kewell ikke vil få fornyet kontrakt. I tillegg gjorde han noe så uvanlig som å legge fram en salgssum for Peter Crouch. De 15M som Rafa ønsker for spissen er nok et forhandlingsbeløp i forhold til trolige sanne rykter om at klubber har tilbudt £8M.

- Jeg leser om £8M, men hvis vi bare mottar det vil jeg heller beholde spilleren, forteller Rafa til pressen. - Vi vil ta en avgjørelse som er best for oss.

- Hvis det betyr at vi må beholde spilleren, da vil vi beholde spilleren. Vi har tilbudt ham en ny kontrakt, vi liker spilleren og ønsker at han skal bli, men vi kan ikke garantere at han skal starte hver kamp. Det er nødvendig at vi løser situasjonen, og den vil ikke bli løst med et tilbud på £8M.


Xabi linkes til Juve
Engelske aviser skriver i dag at Juventus er klare til å betale £15M for Xabi Alonso, og at Barcelona med ny manager også er interesserte. Det har gått rykter om at kona til Xabi gjerne vil tilbake til Spania med parets førstefødte, og med et bekreftet bud på £10M for Gareth Barry virker det som om Liverpool er klare til å selge for den rette prisen.

Men mens Peter Crouch og John Arne Riise har et år igjen av sine kontakter, har Xabi to sesonger igjen av sine avtaler og Benitez kan være mer avslappet i forhold til nødvendigheten av salg.

- Xabi er vår spiller, han har en kontrakt. Barry kan spille på tre forskjellige plasser, slik at dette er ikke noe jeg behøver å bekymre meg over, sier Benitez. Underforstått at klubber må legge store penger på bordet for å kunne hente Alonso.


Anderson lånes ut igjen
Paul Anderson sier til Merton Times at Liverpool ønsker å låne ham ut for en sesong til, men da til en klubb i The Championship. Flankespilleren har hatt suksess på utlån til Swansea denne sesongen, og siden det endte med opptrykk til den nest øverste divisjonen i England kan det være aktuelt at 19-åringen fortsetter å spille sør i Wales.

- Jeg vet skal ut på lån igjen, men jeg har ikke peiling med hvilket lag, bekrefter Anderson.

- Jeg vet at det er en god del klubber som er interesserte, men vi får bare se hva som skjer. Forhåpentligvis er ting ordnet innen slutten av mai, slik at jeg kan nyte min sommerferie.

- Jeg skulle gjerne blitt i Liverpool og prøvd meg til neste sommer, men de ønsker at jeg skal ta et år i the Championship og se hvordan jeg greier å håndtere det neste nivået.

- Det har vært virkelig moro å spille for et lag som har hatt suksess. Jeg visste ikke mye om Swansea før jeg dro, men det er en stor klubb. De spiller glimrende fotball og jeg tror de vil gjøre det godt i the Championship.

- Jeg vet ikke om jeg vil komme tilbake på lån, men jeg vet at de kommer ikke til å rykke ned.