Rafa bebuder mindre rotasjon

Rafael Benitez sier i dag at han kommer til å rotere mindre på laget nå som Liverpool er slått ut av FA-cupen. Manageren vil fortsatt vente litt før han tar stilling til Sami Hyypiäs fremtid.

Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv i dag at han kommer til å legge opp til mindre rotasjon på laget i sesonginnspurten. Årsaken til dette er at de røde er utslått av FA-cupen, og dermed kun har ligaen og Champions League å konsentrere seg om, noe som innebærer færre kamper.

Manageren gjorde som kjent kun en forandring på laget fra Inter-kampen til kampen mot Middlesbrough, og den endringen var han tvunget til ettersom Jamie Carragher var suspendert. Og dette synes nå å skulle bli normalen i stedet for unntaket i tiden som kommer.

- Jeg tror det blir mindre rotasjon nå. Det hele avhenger av spillerne, men vi kan utvilsomt la noen av spillerne spille en større andel av kampene nå.

Liverpool har tre ligakamper å spille før returkampen mot Inter i Milano, og manageren vet at full poengpott på disse tre kampene kan bli svært viktig med tanke på kampen om fjerdeplassen.

- Everton virker å ha stor selvtillit for øyeblikket, og de tok en sterk seier borte mot Manchester City på mandag. Men det er mye igjen av sesongen. Portsmouth, Aston Villa, Everton og Manchester City vil gi oss konkurranse om fjerdeplassen. Det hele behøver ikke å bli avgjort før i siste ligarunde. For vår del vil mye avhenge av hvordan vi gjør det i de tre kommende kampene, konkluderer spanjolen.

Rafa tror Torres vil passere 20 ligascoringer
Benitez tror ellers at Fernando Torres kan bli den første Liverpool-spilleren siden Robbie Fowler i 1995/96 til å passere 20 ligamål på en sesong. Spissen står bokført med 15 ligamål per i dag, og 21 totalt for klubben. Med 12 ligakamper igjen å spille, har Torres alle muligheter til å passere den magiske grensen på 20.

- Forhåpentligvis vil han score mer enn 20. Det vil i så fall være virkelig bra for oss. Slipper han unna flere skader, tror jeg han greier det. Det vil være en stor prestasjon av en så ung, utenlandsk spiller. Vi vet hvor vanskelig det kan være å tilpasse seg Premier League. Men jeg ønsker ikke å sette noen konkrete mål for ham. Jeg ønsker kun at han bidrar med mange scoringer.

Torres er i ferd med å gjøre den beste debutsesong av noen Liverpool-spiss noensinne, målt i antall scoringer per kamp. Spanjolen gjør i snitt ett mål for hver 1.48 kamper. Dette er bedre enn hva John Aldridge (1.55), Ian Rush (1.63), Roger Hunt (1.65), Robbie Fowler (1.83), Michael Owen (1.91) og Kenny Dalglish (2.00) klarte i sine debutsesonger.

- Torres ønsker å lære, og han ønsker å bli bedre. Det er nøkkelen. Han er en ung spiller som ønsker å lære alt. Han vet at han kan bli bedre, og det er en av årsakene til at han valgte å komme hit. Han ønsker å vinne trofeer, men han visste også at han kunne utvikle seg som spiller her. Det er viktig med tanke på fremtiden, sier Benitez.

- Han er en av de beste spissene i Europa, men han kan fortsatt bli bedre. Og det vil han bli, ettersom han har den rette innstillingen. Det er to-tre aspekter ved spillet han kan bli bedre på, og det vil gjøre ham mye bedre om han får rettet på det. Han vet hvilke områder dette er, men det er bedre å ikke gå ut offentlig med det, for da vil motstanderne få snusen i det, legger manageren til.

Rafa venter med Hyypiä-avgjørelse
Sami Hyypiä ytret i går ønske om å forlenge oppholdet sitt på Anfield. Den store finnens kontrakt går som kjent ut til sommeren, men så langt har han ikke mottatt tilbud om noen ny avtale. Rafael Benitez uttaler i dag at han ikke har tatt noen endelig avgjørelse vedrørende Hyypiä ennå, og at en slik avgjørelse først vil bli tatt senere i sesongen. Samtidig sier han at den solide midtstopperen ikke har noe å bevise overfor ham.

- Jeg har snakket med Sami og han vet at han må vente litt til. Men jeg er virkelig godt fornøyd med ham. Nå må vi se an utviklingen hans, men han vet hva jeg tenker. Han har intet å bevise. Vi kjenner ham, og han vet hvordan vi ser på situasjonen, sier Benitez.

- Han har vært en nøkkelspiller for oss i flere år. Han er en rutinert midtstopper som er god i lufta og som kan spille ballen. Han har spilt flere kamper en vi kanskje forventet denne sesongen, men han har spilt bra hver gang.