Rafa besøkte akademiet

Daglig leder på Liverpools ungdomsakademi, John Owens, forteller om en uke hvor man trente med Rafa og Carra, juniorspillere som er på vei bort, snart cupkamp og besøk av idrettslegende.

I sin oppsummering av siste uke forteller Owens at det har vært noen travle dager i Kirkby, hvor man også fikk besøk av Rafael Benitez. Manageren tok med seg de få spillerne som var igjen på Melwood i en landskampsuke og ga ungdommene på akademiet en spennende og lærerik økt.

Man ser fram mot et møte mot Leeds i juniorcupen, et par av de eldste spillerne er ute på prøvespill, mens løperstjernen Michael Johnsen også fant veien til The Academy.

- Sist onsdag var jeg med Hugh McAuley for å se Leeds møte Oadby Town i juniorcupen. Leeds vant 3-0 og vi spiller mot dem på Elland Road i neste runde. Dato er ikke endelig fastsatt, men det blir trolig i den første uka i desember.

- På spillerfronten er Michael Scott på prøvespill hos AZ Alkmaar i Nederland, mens Astrit Ajdarevic spilte på reservelaget til Blackburn mot Sunderland på onsdag kveld. Han har vært på prøvespill og de vurderer nå om de vil signere ham. Begge er i sitt siste år på akademiet og føler at de nå må ta et skritt videre.

- Siden det var en uke med landskamper, kom Rafa Benitez og Sammy Lee på besøk til oss sist uke. Det er andre gangen han har gjort det denne sesongen. De hadde også med seg spillere som Lucas Leiva, Jermaine Pennant, Jamie Carragher og Fabio Aurelio. Det var hyggelig at de ville komme og arbeide litt med guttene og det var et stort løft for alle her å spille ved siden av førstelagsspillere og la Rafa få se på dem.

- Om ikke det var nok, fikk vi også besøk av den tidligere OL-vinneren Michael Johnson på torsdag. Han driver et treningssenter i Texas og Steve Heighway besøkte ham i fjor og fortalte om akademiet. Siden har han ønsket å komme hit og han fant nå en plass i programmet sitt. Han er selvfølgelig en sprinter og ikke en fotballspiller, men han er godt kvalifisert til å kunne snakke om generell fysisk trening i forhold til sport. Bare det at en legende som han ønsket å komme hit var fantastisk for oss og klubben.

I dag har vi gjort de siste forberedelsene før helgens kamp mot Stoke. Vi har noen spillere som er opptatt med landskamper, som igjen vil gi noen av de andre guttene en sjanse.