Rafa føler forventningspresset

Rafael Benitez føler at mange forventer at Liverpool skal vinne ligaen i år, og poengterer at det ikke er lett når flere av konkurrentene har mye mer penger å rutte med.

Rafael Benitez mener at ingen kan forlange at Liverpool skal vinne Premier League i det harde konkurranseklimaet som nå hersker i den engelske toppdivisjonen. Det begrunner han med at de rødes argeste rivaler har mye mer penger å rutte med til spillerkjøp.

Manchester United har nå for eksempel sju spillere som koster over £18m i sin stall, mens Liverpool bare har to. På det grunnlaget mener Benitez at det vil være mer imponerende om Liverpool vinner ligaen enn de andre toppklubbene.

- Vi er her for å vinne alle trofeer vi spiller om, men nå har vi både Manchester United, Chelsea og Manchester City som bruker enorme pengesummer på spillere. I tillegg har Aston Villa brukt mye penger i år, og så har vi kvalitetene til Arsenal, forklarte spanjolen under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Våre supportere må forstå at vi hele tiden gjør vårt beste, men folk kan ikke si at "nå har Liverpool brukt £20M på spillere, så nå burde laget vinne ligaen".

- Vi brukte £20M på Torres i fjor og £20M på Robbie Keane i år, og på det grunnlaget sier folk at vi burde vinne tittelen nå. Manchester United har betalt £20M for Nani, £20M for Hargreaves, £18M for Carrick, £30M for Rooney, £30M for Ferdinand og £20M for Anderson, og noen av disse sitter på benken!

- Folk må forstå at det er vanskelig å vinne tittelen, og derfor er det viktig å støtte laget og ta bort presset fra spillerne.