Rafa fornøyd foran trekning

Fire engelske lag videre til kvartfinalen i Champions League, men Rafael Benitez bryr seg ikke om hvem man møter. Roberto Mancini trekker seg etter tap.

Trekningen av både kvart- og semifinalene finner sted fredag kl 13.00 i Nyon. For første gang i historien er fire engelske lag med i kvartfinalene, og etter seieren på Giuseppe Meazza i går er Liverpool nå nr.3 på rankingen til UEFA. En ranking som baseres på innsatsen til de enkelte klubbers og nasjoners innsats i E-Cupene de siste fem årene. Det er ingen tvil om at dersom Liverpool skulle kvalifisere seg til også neste års Mesterliga vil de være blant de åtte toppseedede lagene.

Dette er lagene som er i hatten til fredag, med ranking i parentes:

Chelsea (2), Liverpool (3), Barcelona (4), Arsenal (5), Man Utd (8), Roma (16), Schalke (22), Fenerbahce (45).

- Jeg er fornøyd med resultatet, var den første kommentaren til Rafael Benitez etter 1-0 mot Inter i går kveld. - Jeg har ikke peiling på hvem jeg måtte ønske meg i neste runde, men jeg møter gjerne et engelsk lag i finalen.

- Denne seieren viser styrken i Premier League. Vi har fine klubber som er blant de beste i Europa.

- Vi har nå en bedre tropp enn tidligere, men du vet aldri i fotball. Det første året (2005) trodde ingen at vi kunne vinne Champions League. Det aller viktigste for meg er at vi er et lag som er med i CL hvert eneste år og spiller bra.

- De to målene vi scoret i den første kampen var vesentlige, og da de fikk en mann utvist er det alltid lettere å spille mot 10 enn 11. Nøkkelen for oss var å være kompakte i første omgang da de angrep, og sørge for at vi slo tilbake med kontringer.

En skuffet Roberto Mancini opplyste etter kampen at han vil trekke seg som trener i Inter etter sesongslutt. 

- Jeg håper å kunne vinne liga og cup, men det er Champions League som fansen til Inter ønsker å vinne mer enn noe annet, fastslo Mancini. - Jeg har fortalt guttene at jeg trekker meg og det er nå riktig å fortelle det til alle.