Rafa fornøyd med bortemål

Rafael Benítez fremhever god moral og et viktig bortemål etter kveldens kamp. Van Persie ute i de to kommende kampene.

Rafa var etter kampslutt raskt ute med å understreke viktigheten av å få et bortemål i Champions League. Han tror det kan være med på å avgjøre duellen de to engelske lagene imellom, selv om han gjør oppmerksom på at Arsenal også er kapable til å score borte. Dette i samtale med Liverpools offisielle hjemmeside.

- Jeg tror det er skjebnesvangert å score et bortemål i Europa. Arsenal er et lag som kan score borte også, men nå har vi i alle fall denne muligheten for hånd før returkampen. Det var et viktig mål for oss, og forståelsen Torres og Gerrard imellom er virkelig god. Gerrard skapte sjansen, og Kuyt var der og det var veldig viktig for oss.

Videre var manageren opptatt av å hylle arbeidsinnsatsen hans spillere la for dagen, mens Arsenal trillet ball og holdt på ballen.

- Jeg synes resultatet er veldig bra. Det er Champions League, og vi var på bortebane i Europa. Laget jobbet virkelig, virkelig hardt mot et godt lag. Vi visste fra før av at de kunne ha plenty av ballbesittelse, så for oss handlet det om å være velorganiserte, og spille kontringsfotball. Det var planen, og den var god.

- Vi sprang en hel del i første omgang, og i andre omgang forventet vi at de skulle holde mye på ballen. Vi trengte å bytte noen spillere, og satte inn friske bein i form av Benayoun, Lucas og Voronin.

Angående målet man fikk imot, ønsket ikke Benítez å klandre enkeltspillere for det, da glipper vil forekomme mot gode lag, og man ikke kan kontrollere alt.

- Jeg synes det er vanskelig når du spiller mot et godt lag. Avleveringen var veldig god, og Adebayor er veldig god i lufta, så til syvende og sist kan man ikke kontrollere alt.

- Vi visste at de også kunne være farlige i åpent spill, så vi prøvde å få kontroll over små detaljer, men du kan ikke kontrollere alt.

Van Persie ute
Robin Van Persie forlot i pausen banen etter å ha fått en smell. Etter kampslutt forklarte Arsene Wenger byttet med at Var Persie har pådratt seg en skade, som fort kan komme til å holde nederlenderen ute av de to kommende kampene mot Liverpool.

- Det ser ikke så altfor ille ut, men vi tok ham av for å være føre var. Jeg tror dog allikevel vi vil mangle ham neste kamp, og kanskje også kampen etter det, fortalte Wenger SkySports.