Rafa forstår ikke kritikerne

Ekspertene analyserer ikke situasjonen. Alle de beste lagene blir bedre. Pengebruken vil gi større press. Rafa får kritikk for å hvile Torres, mens Man U slipper unna når £20M-kjøpene settes på benken.

Rafael Benítez har tidligere uttalt at det er vanskelig å vinne Premier League fordi de argeste konkurrentene bruker langt mer penger på spillerforsterkninger. Nå har også Manchester City fått nye eiere, og Eastlands-klubben forventes å gjøre store innhugg på overgangsmarkedet under de neste transfervinduene. Flere eksperter har kritisert Liverpool for ikke å gjøre det bedre i Premier League.
- Folk må forstå at der er virkelig vanskelig å vinne Premier League. Flere og flere lag bruker mer og mer penger, uttaler Benítez til Liverpool Daily Post.

- Vi vil forsøke å være nærmere toppen og ha mye selvtillit fordi troppen er bedre, men man kan ikke garantere noe. Vi må forsøke å gjøre vårt beste hele tiden.

- Jeg er overrasket over at ekspertene kritiserer oss. De analyserer ikke situasjonen, de ser ikke Premier League og nivået på de andre lagene i et større perspektiv.

- Som manager må man analysere skikkelig fordi man ikke er en supporter. Man har et ansvar. Man kan ikke bare si det folk ønsker å høre.

- Premier League blir vanskeligere og vanskeligere fordi mange bruker mye penger. La Liga er fantastisk, men Premier League er bedre og vanskeligere.

- Vi har kvalifisert oss til Champions League fem år på rad. Det er viktig for en klubb med vårt renommé. Vi ønsker å vinne trofeer. Det ville vært fantastisk å vinne Premier League. Det er ikke enkelt.

Benítez mener at bruken av penger på spillerkjøp vil føre til langt større press på managerne i Premier league.
- Hvis eierne av klubbene fortsetter å bruke mye, mye penger, så vil de ha mer og mer suksess. Men hvor mange lag kan vinne mesterskapet? Bare ett.

- Så vil eierne av de andre lagene som har investert mye penger innse at de ikke har vunnet. Det vil kunne gi mer press og flere problemer for alle.

- Vi forbedrer troppen hvert år. Troppens verdi har blitt mye større. Vi vet at vi er bedre enn tidligere, men kanskje de andre lagene er bedre også. Se på City for eksempel.

- Som alltid avhenger det av de andre lagene. Jobben er ikke hardere, den er den samme. Når man er i en toppklubb, må man være klar til å kjempe om titler eller å være under press.

- Jeg har ikke problemer med presset. Hvis folk analyserer situasjonen skikkelig, så har den endret seg mye fordi andre lag kjøper store spillere.

- Jeg er overrasket over noe av det folk har sagt. Da jeg brukte mye penger på Torres, fortalte alle meg at han måtte spille fordi jeg hadde brukt så mye penger på ham. Men han kunne ikke spille et par kamper fordi han var skadet.

- Men i en kamp United spilte hadde de Hargreaves, Nani og Tevez på benken. Det er spillere som har kostet £20M, kanskje £30M, men ingen sa noe.

- Men i Liverpool er det annerledes. Når jeg setter ut Torres eller Keane, snakker alle om det. Hvis jeg bruker en spiller i en annen posisjon, da er plutselig 20 eksperter i gang med å prate om det. Eksperter på hva? Jeg vet ikke.

- De analyserer uten å vite årsaken til hva som har blitt gjort. Andre lag kan ha en benk med mange spillere verdt £20M, men ingen sier noe.