Rafa forsvarer laguttaket

Benítez mener at det ikke lot seg gjøre å bruke fire-fem spillere som spilte 90 minutter i midtuken. Vanskelig etter landskamper. Rafa skuffet over dårlig stemning på Anfield.

Lucas Leiva ble foretrukket fra start istedenfor Xabi Alonso mot Fulham. Rafael Benítez vil ikke legge skylden på brasilianeren, som kun spilte sin tredje ligakamp fra start denne sesongen. Liverpool slet med å bryte i gjennom Fulhams forsvarsmur, og Liverpool-fansen begynte å rope på Xabi Alonso allerede etter 34 minutter. Da spanjolen sto på sidelinjen klar for å bli byttet inn i det 64.minutt, ble skuffelsen stor da det var Javier mascherano som måtte bane vei.

- Vi spilte ikke ballen godt, men det var ikke Lucas eller Mascherano, men hele laget, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Da vi forberedte oss til kampen, hadde jeg en klar idé om at vi ikke kunne bruke fire eller fem spillere som hadde spilt 90 minutter i midtuken.

- De ville bli slitne på samme tid, så vi prøver å bruke spillere med friske bein. Vi hadde Torres mer eller mindre frisk, Keane og Lucas.

- Det var det. For meg var det forskjellen. Vi hadde fire eller fem spillere uten energi, og da vi spilte den andre omgangen med Mascherano på banen og med et høyere tempo, var vi mye bedre enn Fulham. Da vi satte inn Xabi, fikk vi mer kvalitet på pasningspillet, men situasjonen var den samme.

- Det var ikke én spiller som utgjorde forskjellen. For meg var det tre eller fire spillere.

- Denne sesongen har vi gjort det godt etter Champions League-kamper og landskamper, men det er alltid en risiko.

- Når spillerne kommer tilbake etter landskamper, må man presse dem til å bli fokusert. Det er ikke lett.

- Fulham var godt organisert og vanskelig å bryte ned, stemningen var kjølig, så alt var mot oss.

- Det er enklere å være godt organisert og forsvare seg enn det er å angripere når man spiller borte. Når du angriper, må du være mer presis. Hvis du gjør en eller to feil kan de kontre og sette oss under litt press.

- Vi hadde ikke nok kvalitet med ballen og heller ikke nok energi i dag, spesielt i første omgang.

- Det samme skjedde med Chelsea i dag.

- Noen ganger har man har dårlige dager. I dag var tydlig en dårlig dag.

- Hvis man ikke kan vinne, så kan man i det minste forsikre seg om at man ikke gir det andre laget muligheter. Det gjorde vi. Vi kunne ikke score mot Stoke, men vi var veldig, veldig dominerende. I dag kontrollerte vi også kampen.