Rafa fortsetter å be om penger

Rafael Benitez ga søndag de amerikanske eierne klar beskjed om at de må bruke penger for å forsterke laget. Ikke bare for å holde følge med topp tre, men også for å holde unna for lag bakfra.

Vi må bruke penger, sier Rafa
Liverpool-manager Rafael Benitez lar det ikke herske noen tvil; laget må bruke store penger for å holde følge med konkurrentene i Premier League.

- Å vinne Premier League neste sesong er ?bare en mulighet?, sier Benitez ifølge amerikanske Sports Illustrated/CNN.

De amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett jnr har gitt uttrykk for at de ønsker at Rafa skal lede laget til Liverpools første seier i øverste divisjon i England siden 1990.

- Dette er hovedprioritet, har eierne uttrykt.

Benitez sier at det er vanskeligere å vinne Premier League nå enn da han ankom Anfield fra Mestalla i spanske Valencia i 2004. Rafa har gjort det klart at det er vanskelig å konkurrere med sterke finansielle krefter som Manchester United, Chelsea og Arsenal i transfermarkedet.

- Det er enda vanskeligere nå, fordi Manchester United måtte bruke store penger etter at Chelsea vant ligaen. Så begynte de å bruke store summer, og i tillegg brukte Arsenal mye på unge spillere. Vi forsøker å gjøre det samme, men fordi de andre lagene fortsetter å satse høyt, så blir det vanskeligere å nå opp. Vi vil forsøke å gjøre vårt beste i dette markedet, men samtidig ikke snakke så høyt om våre tittelambisjoner, sier Benitez.

Rafael Benitez har hatt suksess i Europa også denne sesongen, men har ikke nådd helt opp i ligaen. Laget havnet elleve poeng bak mestrene Manchester United, som nå har ett mesterskap igjen før de utlikner Liverpools totale 18.

En av de største usikkerhetene for Liverpools del er uoverensstemmelsene på eiersiden. Hicks og Gillett er langt fra enige, og DIC i Dubai har sittet på gjerdet lenge. Den uoversiktelige eiersituasjonen ser ikke ut som den er særlig nærmere en løsning.

Benitez har gjort det klart overfor de amerikanske eierne at det ikke bare er de tre lagene over Liverpool på årets Premier League-tabell, som satser.

- Man ser også at lag som Aston Villa, Newcastle, West Ham og Everton har penger å bruke. De har sterke lag og vil sikkert forsterke ytterligere i sommer. Det er ikke lett å være i topp fire og være utfordrere, men fordi vi har en ung tropp så må vi bare forsøke igjen, sier Benitez.