Rafa går for bortemål og seier

Rafael Benitez har satt bortemål og aller helst seier øverst på ønskelista foran morgendagens kvartfinale mot Arsenal. Spanjolen tror det er mulig å avdekke svakheter i Gunners-forsvaret.

Rafael Benitez mener at solid forsvarsspill er oppskriften for å gå videre til semifinalen i Champions League på Arsenals bekostning. The Gunners har totalt gjort 98 mål denne sesongen, mens Liverpool til sammenligning ble det første laget til å runde 100 mot Everton på søndag. I karer som Emmanuel Adebayor, Cesc Fabregas, Alexander Hleb og Robin van Persie har London-laget et solid angrepsarsenal.

- 100 mål på en sesong er ikke dårlig! Folk sier av og til at vi er defensive. Det jeg tror de mener er at vi er gode i forsvar, og også gode i angrep, sier Liverpool-manageren til liverpoolfc.tv.

- Nøkkelen til å slå ut Arsenal vil ligge i å jobbe skikkelig hardt som lag i forsvar. Vi spiller nemlig mot et lag som er veldig offensivt. I tillegg må vi ha vilje til å kontre for å prøve og vinne, uttaler han om morgendagens kamp på Emirates.

- Vi har rutine, men dersom vi analyserer deres lag så har de også spillere med rutine i Almunia, Hleb, Toure og Adebayor. De har også noen unge spillere i troppen, men som lag besitter de rutine. Jeg tror lagene stiller så å si likt, legger han til.

Benitez ser utfordringen hans lag står overfor, men tror også han vil være i stand til å finne svakhetene i Arsenal-mannskapet.

- Arsenal spiller veldig offensiv fotball som er attraktiv for supporterne. Dette er positive egenskaper, men når de angriper uhemmet vil det gå ut over forsvarsspillet deres. Det er normalt.

- Vi går for seier og satser på å score. Det er alltid viktig å få med seg et bortemål i Champions League.

Benitez har fortsatt ikke opplevd å vinne på Emirates, noe han er ivrig etter å endre på.

- Seier, ingenting annet, svarte han nemlig på spørsmålet om hva som er et godt resultat i morgen kveld.

Morgendagens kamp er som kjent den første av tre kamper lagene i mellom i løpet av de neste seks dagene! Mellom de to Champions League-kvartfinalene kommer nemlig ligakampen på Emirates på lørdag. I det omvendte møtet i høst, spilte lagene som kjent uavgjort 1-1 på Anfield.

- Vi har en viss rutine fra å møte Arsenal, ettersom vi spilte to kamper mot dem rett etter hverandre i cupene i fjor. Vi har også rutine fra lignende kamper i Champions League mot Chelsea. Jeg tror vi får se tre veldig ulike fotballkamper. De to Champions League-kampene vil være annerledes, ettersom det hele skal avgjøres over to kamper. Ligaen er noe helt annet.

- Sist vi spilte mot Arsenal var de i storform, men vi kunne likevel ha vunnet. Dette er et viktig poeng for meg. Fernando Torres var skadet til den kampen, og Xabi Alonso måtte forlate banen på grunn av sin metatarsal-skade.

Arsenals målscorer i 1-1 kampen på Anfield var Cesc Fabregas, en spiller Benitez vet er sentral i Arsene Wengers planer.

- Alle vet at Cesc Fabregas er en nøkkelspiller for dem. Arsenal hentet ham da han var veldig ung, så det var vanskelig for andre å få fatt i ham. Dersom muligheten hadde vært til stede tror jeg alle managere hadde ønsket å hente en spiller av hans kaliber, avslutter Liverpool-manageren.