Rafa håper fortsatt at Barry blir rød

Det er tydelig at Rafael Benitez på ingen måte har gitt opp å hente Gareth Barry fra Aston Villa. Men Liverpools manager må nå selge før han kan kjøpe.

Rafael Benitez fikk i dag spørsmål fra pressen om Robbie Keane var hans hovedmål på transfermarkedet denne sommeren. Det spørsmålet besvarte spanjolen slik:

- Vel, han er en av flere veldig, veldig gode spillere i Premier League. Han er en spiller som er vant med å spille i denne ligaen, han er en god proff, har den rette innstillingen. Alle managere vil være fornøyd med å ha Keane i sin stall.

Benitez fikk også spørsmål om kjøpet av Keane nå fører til at han legger om angrepsspillet.

- Robbie er dyktig, og kan spille sammen med både Torres og Kuyt, og de andre spissene. Tanken var å hente inn noen som går godt sammen med Gerrard, Torres, Kuyt og Babel, og som kan bidra til at angriperne tar vare på sjansene. Jeg tror Keane er en slik type spiller.

- Han har spilt både på høyresiden og på topp for Tottenham. Han er en smart spiller, og livet som manager blir enklere med en slik mann i troppen.

Rafa fikk også spørsmål om han synes han har fått god støtte av klubbens amerikanske eiere på transfermarkedet.

- Ja, det synes jeg. Vi prøver å forbedre troppen ved å kjøpe og selge spillere. Vi forsøker å styrke stallen hvert år, og det siste året har vi redusert avstanden til toppen. Vi håper å komme stadig nærmere for hver sesong.

Det mest interessante spørsmålet som Rafa ble stilt på Melwood i dag, var spørsmålet om en overgang for Gareth Barry nå er død og begravet.

- I dag skal vi kun glede oss over at vi kan ønske Robbie Keane velkommen hit. Det vil vi prøve å gjøre i dag. Keane er her, og jeg er fornøyd.

Det synes imidlertid ganske klart at Benitez fortsatt ønsker å hente Gareth Barry. Men da må han først selge for å få penger nok til det. Liverpool-manageren har imidlertid ingen planer om å selge Alvaro Arbeloa, om vi skal tro The Independent. Avisen hevder at Liverpool har mottatt et bud på £7M fra Sevilla for 25-åringen, men Benitez skal være klar på at Arbeloa ikke vil bli solgt. I stedet kan det være karer som Jermaine Pennant, Andriy Voronin og Steve Finnan som forsvinner ut døren, men aller mest sannsynlig er det at Benitez ikke har gitt opp forsøket på å få solgt Xabi Alonso.

- Vi vet vi kun kan bruke penger gjennom å selge spillere, og dette er nettopp hva vi har gjort for å hente Keane. Vi prøver fortsatt å hente de spillerne vi trenger, og dersom vi må selge noen for å klare og hente dem, så vil vi gjøre det. Vi vil fortsette å jakte de spillerne vi trenger helt frem til transfervinduet stenger.

Nå ser Rafa frem til kampen mot Villarreal i morgen. Et lag han karakteriserer som meget godt.

- De har et bra styre, en fantastisk formann og alle har gjort en fantastisk jobb der i gården de siste sesongene. Det er årsaken til at de er i Champions League, og grunnen til at de er nær toppen i den spanske ligaen. De er et godt eksempel på hva som er mulig å oppnå selv for en liten klubb. Jeg husker dem fra andredivisjon i Spania. En fantastisk klubb. 

Liverpool-manageren fikk også spørsmål om målet er å vinne Premier League kommende sesong.

- Jeg tror alle er ute etter det samme. Vi prøver å styrke stallen og redusere avstanden til teten hvert år. Vi ønsker å vinne alle trofeer, og vil gå både for ligacupen, FA-cupen, Champions League og Premier Leauge. Når du ikke målene dine i en turnering, må du fokusere på de andre.