Rafa har tro på finaleplass

Rafael Benítez ser ingen gunn til at Liverpool ikke skal kunne nå Mesterliga-finalen i Moskva 21. mai. Liverpool jakter boliviansk supertalent. Stephen Warnock angrer ikke på at han forlot Anfield.

Etter avansementet mot Arsenal i går kveld er Rafael Benítez sikker i sin tro på at Liverpool igjen kan slå ut Chelsea i semifinalen av Champions League. De røde møter de blå fra hovedstaden for tredje gang på fire år på dette stadiet av turneringen.

Benítez og Liverpool har overvunnet José Mourinhos Chelsea tidligere, mens det denne gangen er Avram Grant som skal prøve å slå Liverpool, noe altså ikke forgjengeren maktet. Merseyside-lagets trener ser ingen grunn til at de røde ikke kan gjenta bedriften fra 2005 og 2007, og avansere til finalen i Moskva den 21. mai hvor man møter enten Barcelona eller erkefienden Manchester United.

- Vi fortjener å være i semifinalen, og har troen på at vi kan nå finalen igjen. Om vi kan nå Moskva, så hvorfor ikke? undrer Benítez, før han fortsetter:

- Vi har snakket om muligheten og vi er stolte av å spille mot de beste lagene på dette stadiet av turneringen. Vi har gjort det før, vi har vunnet før, og det er ingenting som tilsier at vi ikke kan gjøre det igjen. Hvorfor skal ikke vi være et av finalelagene? Vi vil alltid yte vårt ytterste, og vi vet at vi kan gjenta bedrifter vi har fullbyrdet tidligere.

Som kjent slo Liverpool AC Milan på straffer i 2005 etter en fantastisk fotballkamp, før italienerne fikk revansj mot engelskmennene i fjorårets finale.

- Liverpool har figurert i den beste finalen noensinne i Istanbul. Deretter nådde vi finalen i Aten, men tapte selv om vi spilte langt bedre der enn hva som var tilfellet i Istanbul. Nå nærmer vi oss atter og forhåpentligvis kan vi gjøre det bedre enn i fjor. Kampen mot Arsenal var en av de beste europacupkveldene på Anfield gjennom historien, men forhåpentligvis kan vi enda en gang gjøre det enda bedre mot Chelsea.

- Alle vet hvor vanskelig det er å møte Chelsea og hvor gode de er. Det har vært vriene oppgjør mot dem tidligere, og vi vet at det vil vise seg vanskelig å vinne igjen på grunn av kvaliteten de besitter. Jeg vet at de spiller hjemme i returoppgjøret denne gangen, men i denne type kamper er det like vanskelig for begge lag uansett. Hjemmefordelen betyr ikke alltid like mye, og jeg kan fortelle deg etter returoppgjøret om det var en fordel for Chelsea denne gangen eller ikke! avslutter den spanske taktikeren til Sky Sports.

Liverpool linkes til boliviansk stjerne
Ifølge brasilianske medier skal de europeiske gigantene Liverpool og Real Madrid følge situasjonen til Cruzeiros Marcelo Morena meget tett. 20-åringen har startet året på fantastisk vis, og står med hele ti mål på kun fjorten kamper så langt. Videre har han også imponert stort i Copa Libertadores, Sør-Amerikas svar på Champions League.

Formen hans har gjort at både Liverpool og Real Madrid har vist interesse så langt, og begge klubbene skal stå klare til å sikre seg bolivianeren i løpet av de neste ukene, så han skal være klar for å tilslutte seg det eventuelle nye laget innen sesongforberedelsene begynner.

Spissen svarte profesjonelt da han ble konfrontert med ryktene etter trening onsdag, selv om han avviste alle påstander om at han var klar over ryktene:

- Jeg er ikke klar over noe av dette dere nevner, men om jeg skal forlate Basil så må det være en avtale som er god for både meg og Cruzeiro. Det eneste jeg konsentrerer meg for øyeblikket er å fortsette å jobbe hardt.

- Han ser ut til å bli en glimrende spiller. Cruzeiro er et salgsvindu som tiltrekker stor interesse for tiden, og spekulasjoner som dette er normalt om gode spillere, siteres Cruzeiro-trener Adílson Batista.

Det er som oftest normalt i Brasil at klubben ikke har alle spillerrettighetene. Med tanke på Marcelo Moreno så eier et entrepenørselskap halvparten av eierinteressene, Cruzeiro 40% og spilleren selv de siste ti prosentene. Dette kan skape komplikasjoner i eventuelle forhandlinger vedrørende en overgang.

Marcelo Moreno Martins scoret 24 mål på 36 kamper for sin forrige klubb Vítoria, og står altså med ti nettkjenninger på fjorten kamper etter overgangen til Cruzeiro. Bolivianeren har også fem kamper og to mål for fedrelandet sitt. Moreno måler hele 1.87 på strømpelesten, og kan i så måte ses på som en aktuell erstatter for Peter Crouch om engelskmannen ikke vil skrive under på kontraktsforslaget Liverpool har tilbudt. Bolivianerens kontrakt med Cruzeiro utgår ikke før 18. mars 2012. Marcelo er også kjent for sin spesielle måte å feire mål på, hvor han går ned på ett kne og later som om han er et maskingevær!

Warnock angrer ikke
Liverpools tidligere venstreback, Stephen Warnock, returnerer til Anfield for først gang siden overgangen til Blackburn Rovers for 15 måneder siden når Blackburn tar turen til Merseyside til ligakampen førstkommende søndag klokken 14.30.

- For meg er det bare en vanlig kamp, jeg har vært i Blackburn i over et år nå. Tiden min på Anfield er over og jeg angrer ikke på at jeg forlot Liverpool. Jeg ser bare frem til kampen og det vil være interessant å spille på Anfield som det utfordrende laget, uttaler scouseren.