Rafa hyller hatrick-helten

Rafael Benitez er full av lovord om Fernando Torres, som ble den første Liverpool-spiller på over 60 år til å gjøre hat-trick i to hjemmekamper på rad.

Rafael Benitez hyllet Fernando Torres etter hans hat-trick mot West Ham i kveld. Spanjolen har nå gjort hat-trick i de to siste hjemmekampene i ligaen, og er oppe i 18 ligamål og 24 mål totalt for Liverpool denne sesongen..

- Torres er en nøkkespiller, akkurat som Gerrard, Carra og Reina. Han gjør jobben sin, som er å score mål, slo manageren fast til Sky Sports etter kampen.

- Han er en god spiller med sterk selvtillit, og som er i toppform, la han til.

Benitez var glad for at de røde benyttet hengekampen til å passere Everton på tabellen, i kampen om fjerdeplassen. Samtidig fikk man en luke på fem poeng ned til Aston Villa på sjetteplass.

- Jeg syntes laget spilte meget godt. En god forestilling, og alt var bra. Stadion var full av mennesker på en onsdag, og for supporterne var det virkelig godt å se Torres score mål og Gerrard og resten av laget spille bra.

- Når du vet at du har en hengekamp kan alle snakke om at vi skal ta tre poeng fra den, men du må vinne kampen. Nå vet vi at vi har tre poeng mer, og vi er veldig godt fornøyd.

- Vi spiller med stor selvtillit nå. Vi startet sesongen bra, og på dette viktige stadiet av sesongen spiller vi også virkelig bra. Man kan se at vi fungerer som et lag, og det er virkelig viktig.

Skjebnen i egne hender
- Det var viktig å vinne i kveld, ettersom vi har snakket om denne hengekampen lenge. Nå som poengene er i boks vil det gjøre underverker for vår selvtillit. Vi har en større sjanse til å ta fjerdeplassen nå, og alt ligger i våre egne hender. Klarer vi nå å slå Newcastle, kan vi gå til Inter-kampen med stor selvtillit.

Liverpools formstigning har kommet etter at Rafa la om til et 4-2-3-1-system der Kuyt, Gerrard og Babel gir støtte til Torres på topp. Manageren tror imidlertid ikke at det er systemforandringen alene som har gjort utslaget.

- Det handler om mer enn bare systemet vi har brukt i tidligere kamper. Jeg snakket om hvordan Ryan Babel har funnet seg til rette her om dagen, og Torres er i kanonform. Noen spillere spiller virkelig bra nå, og det utgjør en forskjell for laget, ettersom alle virkelig tror at vi vil score.

60 år siden sist
Det viser seg at Torres er den første Liverpool-spiller til å score hat-trick i to hjemmekamper på rad på over 60 år. Men toppscoreren ble nesten ikke kampklar i tide, og Rafa vurderte også å bytte ham ut like før han satte inn sin tredje scoring.

- Han hadde hatt et helseproblem, og først tenkte vi på å hvile ham. Men han var frisk igjen, forteller Rafa.

- Like før Torres gjorde sitt tredje mål fortalte jeg Crouch at han skulle innpå. Kanskje så Torres dette, og prøvde litt hardere, undrer manageren.

- Dersom han fortsetter å score mål er jeg sikker på at han vil bli en trussel for samtlige forsvarere. Men han kan gi oss enda mer da, ettersom forsvarere vil konsentrere seg om ham og gi rom til Babel, Gerrard, Kuyt og de andre spillerne.

7 kvartfinalister klare
Etter kveldens 1/8-finaler i Champions League er det klart at Liverpool vil trekke ett av følgende lag dersom de går videre til kvartfinalen på bekostning av Inter i neste uke: Arsenal, Manchester United, Chelsea, Barcelona, Schalke 04, Roma, Fenerbache.