Rafa jakter første seier

Rafael Benitez håper at han endelig kan begrave ligaspøkelset mot Man Utd, med et lag som nå fungerer godt med Steven Gerrard i sin rolle bak Fernando Torres.

Siden Rafa kom til Anfield sommeren 2004 har hans lag slått ut Manchester United av FA-Cupen, men i ligaen har det kun blitt et poeng etter sju forsøk mot elevene til Alex Ferguson. En skremmende statistikk som spanjolen helt sikkert ønsker sterkt å gjøre noe med førstkommende søndag. Vertene på Old Trafford leder ligaen, men Liverpool viser også meget god form om dagene med spesielt nøkkelspillerne Steven Gerrard og Fernando Torres i godt slag.

Liverpools manager sier til klubbens hjemmeside at man har stor selvtillit om dagen, men at det samtidig er svært vanskelig å spå slike tette oppgjør som en kan forvente på tidlig ettermiddagstid i Manchester.

- Som manager må jeg være skuffet over at vi i hver kamp vi har spilt mot dem har vært nære, men uten å få riktig resultat, forklarer Benitez. - De behøver å vinne og hvert år har målet å komme nærmere dem, og jeg mener at vi har kommet nærmere dem. Vi er i god form, laget har selvtillit og jeg tror at vi kan slå dem.

- Jeg kan huske spesielt to eller tre kamper hvor vi har vært virkelig nære. For to år siden slapp vi inn et mål i siste minutt, men nå er vi i form. Du vet imidlertid aldri når du snakker om topplag og toppspillere, en liten detalj eller en genistrek fra en spiller kan utgjøre forskjellen.

- Ja, jeg tror det. De er begge gode spillere som supporterne vil like å se, og hvis de spilte sammen med Gerrard ville det være fantastisk, sier Rafa på spørsmål om han ville ha Torres og Ronaldo på samme lag, selv om han med glimt i øyet trekker seg litt når han blir konfrontert nærmere med ønsket om en United-spiller på sitt lag.

- Kanskje ville jeg hatt ham på benken.

Liverpool har de siste kampene spilt med et nokså stabilt mannskap, og med en fast 4-2-3-1 formasjon. Rafa vil likevel ikke være enig i at det er hele årsaken til at man nå synes å ha funnet formen.

- Vi ønsket å prøve å finne en balanse ved å bruke to tilbaketrukne midtbanespillere og dermed gi Gerrard større frihet framover. Samarbeidet mellom Torres og Gerrard gjorde at vi kunne foreta en slik løsning. Vi hadde et problem med at vi skapte sjanser og spilte bra, men slapp samtidig inn mål. Vi kontrollerte ikke kampene og spilte for mye uavgjort.

- Det kan være at det blir en langvarig løsning, svarer manageren på spørsmålet om Gerrard og rollen bak toppscorer Fernando Torres. ? Jeg tror han (Gerrard) trives i den posisjonen, hvor han scorer mål og legger opp til mål. Det avhenger også av de andre spillerne vi har.

- Hvis du vinner kamper behøver du ikke å tenke på å rotere. Nøkkelen nå er at vi ikke spiller for mange kamper og vi kan beholde det samme mannskapet og systemet fordi spillerne er komfortable og spiller bra.

- Det sier seg selv at vi må vinne så å si hver eneste kamp hvis vi skal være med i en tittelkamp, men hvis vi ønsker å snakke om kampene mot Everton eller Arsenal må vi først diskutere kampen mot Manchester United. Hvis vi kan slå United, da kan vi begynne å snakke om Everton og etter det igjen om Arsenal.