Rafa konsentrerer seg om kampen

Mens media fyrer opp rundt Liverpools eiersituasjon og utenomsportslige aspekter ved Merseyside-derbyet, forsøker Rafael Benitez å konsentrere seg om kveldens kvartfinale.

Rafael Benitez ønsker å legge Merseyside-derbyet og ordkrigen mot Everton bak seg, når Liverpool i kveld går til en veldig viktig kvartfinale i Champions League mot Arsenal på Emirates. Liverpools eierduo vil være på plass i direktørboksen i kveld, men duoen er som kjent fullstendig på kollisjonskurs, og nekter å sitte ved siden av hverandre. Benitez akter imidlertid å konsentrere seg om det sportslige.

- Det er i grunnen enkelt. Spiller vi bra, så vil våre fans være fokusert på det som skjer på banen og ikke hvem som er tilstede på kampen. Så vi vil prøve å spille bra. Det er målet vårt, uttalte Liverpool-manageren på gårsdagens pressekonferanse.

Om ordkrigen mellom de røde og blå etter Merseyside-derbyet hadde han følgende å si:

- Det er viktig å få satt en stopper for disse upassende tilropene fra fansen. Spesielt med tanke på familier og barn. Så langt det er mulig må vi prøve å stoppe det, og snakke om fotball i stedet. Jeg tror ikke vi har noe problem med Everton. Vi respekterer hverandre.

- Nå må vi konsentrere oss om Arsenal-kampen.

Wenger tror det blir en målfattig kamp
Vertenes manager, Arsene Wenger, tror at bortemålsregelen vil føre til at kveldens kamp på Emirates blir målfattig.

- Hver scoring er utrolig viktig, så fokus vil ligge på ikke å slippe inn mål. Intensiteten i spillet vil være høyere enn i en vanlig ligakamp, sa franskmannen på sin pressekonferanse i går.

- Liverpool vil tette igjen bak og satse på kontringer i større grad enn i ligaen. Vi spiller begge med et høyt tempo, så det burde bli en spennende kamp.

Arsenal-manageren frykter ellers Steven Gerrard mer enn han frykter Fernando Torres sine avslutteregenskaper.

- Torres er ikke deres viktigste brikke. Det handler om laget. Torres er en god spiller, men uten en god Steven Gerrard vil kampen bli mye enklere for oss. Klarer vi å stoppe ham, kan vi stoppe Liverpool. Som lag forstår Liverpool-spillerne hverandre meget godt, og vi må stoppe det samspillet. De er gode i lufta og på kontringer på flankene. Får de lagt innlegg til Torres, vil han være farlig.