Rafa om Reading

Rafa om formutviklingen, Reading, Daniel Agger, Xabi Alonso og Harry Kewell.

Lørdag går Liverpool inn i kamp mot Reading hjemme, med en seiersrekke som teller seks i ryggen, og Rafael Benítez føler at hans spillere nå virkelig har funnet formen til riktig tid, da kamper mot Manchester United, Everton og tre ganger Arsenal venter i hva som ser ut til å bli sesongens klimaks.

- Vi har en god spillerstall og vi vil være klare til å spille mot dem alle. Jeg har tiltro til min spillerstall, og vi vil forberede oss for hver kamp og se hva som er situasjonen. Vi vil spille mot Reading denne uken, og så se hvor vi står. Det er viktig at vi forbereder oss ordentlig til denne kampen.

- Vi vil forsøke å vinne alle våre kamper. Det er de eneste vi kan gjøre. Deretter får vi se. Det er viktig å fortstette med å vinne, og å spille bra.  
 
Videre bebuder Rafa at man, trass i at morgendagens kamp er en vanskelig oppgave, ikke har rå til mange feilskjær i kampen om fjerdeplassen.

- Det er en tøff kamp mot et lag med en meget god lagmoral. Vi vet at de slo oss i den første kampen, så vi vil forsøke å gjøre de riktige tingene på Anfield, og om vi kan fortsette å vinne, og å score mål, vil det være perfekt.  
 
- Det har en god manager og lagånd, og det er alltid vanskelig mot lag som jobber så hardt som de gjør.

Reading har underprestert denne sesongen, og har etter to strake seire, klatret bort fra nedrykksstriden, og opp til en 14.plass. Rafa sier seg overrasket over hvor trådt det har gått for ?The Royals?.

- Ja, det er en overraskelse, siden de gjorde det veldig bra forrige sesong. Jeg tror de tapte åtte kamper på rad denne sesongen, men nå har de vunnet to på rappen, så de  har vist at de har karakter, og at det vil bli vanskelig.

- Den første sesongen er alle veldig glade for å være i divisjonen, men nå er de i sitt andre år, og de kan se den egentlige situasjonen. De gjør en god jobb, og jeg tror ikke de vil ha problemer etter sesongen.

- Jeg synes de har en god mentalitet, så, som alltid, vil jeg etter denne kampen ønske dem alt av lykke.
 
Videre fortalte Rafa om hvordan man skal klare seg uten den skadde Daniel Agger, som skal under kniven, og derfor vil være ute for resten av sesongen, og vedgikk at dansken har vært et savn.

- Jeg synes vi har savnet ham hele sesongen. Spesielt om man ser på kampene vi spilte uavgjort hjemme. Han er en spiller som kan spille ballen, og det er viktig å ha en spiller som kan tre frem og slå gode pasninger. Vi savner ham, men nå har vi Martin Skrtel, men vi savner en veldig god spiller,

En spiller som vil være tilbake i aksjon igjen i morgen, etter å ha vært borte mot Inter, er Xabi Alonso, som sto over i midtuka grunnet barnefødsel. Rafael Benítez benekter nå at det er en feide mellom de to, og hevder seg til og med spøkefullt interessert i å signere Xabis sønn.
- Jeg har forberedt en kontrakt for hans sønn. Bare i tilfellet, siden hans far (Xabis far) var en god spiller, han er en god spiller, så kanskje hans sønn vil bli en god spiller, det er viktig å signere spillere tidlig.

- Det finnes ikke noe problem oss imellom. Vi snakket sammen, og jeg ble forbløffet av å se rapportene i pressen. Noen ganger, når folk sier ting, liker de å endre betydningen av hva som blir sagt.

En annen spiller, som ikke har vært involvert i det siste, Harry Kewell, har reist på landslagsreise med det australske laget. Trass i at Kewell har vært ute i kulde i det siste, insisterer Rafa på at han vil avvente til sesongslutt med å bestemme hvorvidt Kewell vil tilbys en ny avtale, eller ei.

- Han vil reise med det australske laget, ettersom han spurte meg om han kunne spille i de to kampene de skal ha. Jeg fortalte ham at det var OK, siden han ikke spiller for oss for tiden, da vi har noen spillere i hans posisjon. Derfor vil det være bedre for ham å dra dit, jobber hardt med dem, og blir kampklar.

- Det vil bli vanskeligere for ham (å få en ny avtale, journ.anm.). Det avhenger av om han spiller bra idet han returnerer, og kanskje vil ta del i resten av sesongen, men det vil bli vanskeligere. Vi vil ta en avgjørelse etter denne sesongen.