Rafa om Sunderland, Javier og Agger

I dag har Rafael Benítez uttalt seg om Sunderland-kampen, selvtillit, Javier Mascherano og Daniel Agger.

I et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside, deler i dag Rafael Benítez sine betraktninger på Sunderland-kampen, Javier Mascherano og Daniel Agger.

Rafa, du sa at du ønsket å gi noe tilbake til fansen?

- Ja, virkelig. Det viktigste for meg nå er å vine, spille bra, og gi fansen noe å glede seg over, ettersom de er fantastiske, og alltid støtter opp om meg og laget. Når du ser våre supportere borte, og du taper, er du så frustrert og skuffet. Vi må forsøke å gjøre vårt beste hjemme, og gi våre supportere en god kamp.

Får du det beste ut av spillerne for øyeblikket, da selvtilliten virker å være så svak?
 
- Ja, selvtilliten er lav, men jeg liker ikke å kritisere spillerne. Du må si noe til dem i garderoben. Vi vet at vi behøver å forbedre oss, vi må ta våre sjanser, og vi må skape flere sjanser, og vi må være sterkere defensivt. Vi, de ansatte og spillerne, må gjøre vårt beste hver dag, hver trening, for jeg synes våre fans fortjener bedre.

Sunderland liker å spille langt, med lange baller opp mot boksen, og gjøre det meste av dødballer. Hvor bekymringsverdig er det, når man kjenner til problemene Liverpool har hatt med å forsvare seg mot dødballer i det siste?

- Det er sant at vi har hatt noen problemer. Vi jobber på dette feltet, og forsøker å forbedre oss. Jeg tror nøkkelen for oss hadde vært om vi hadde kunnet score et tidlig mål, etter det kan vi drepe kampen.

Hvor stor en trussel utgjør Sunderland, og tror du de innehar nok kvaliteter til å unngå nedrykk?

- Ja, det tror jeg. I forrige kamp var de ganske gode, så de vil komme hit med selvtillit.
 
Når man ser på resultatene den siste tiden, føler du da at dine store, erfarne spiller gjør nok for deg? 

- Jeg synes alle må forbedre seg. Både ansatte og spillere. Vi snakker om dette, hvordan det skal foregå, og å jobbe hardt.

Har enkeltspillere spilt for seg selv den siste tiden, eller er dette et generelt lagproblem?

- Jeg tror vi mangler litt selvtillit; det er noe som vinner kamper for deg. Så, vi trenger å spille bedre, og jobbe hardere i hver kamp, fra første til siste minutt. Så snart vi vinner en kamp eller to, vil selvtilliten returnere.

Merker du noe til hvorvidt spillerne har mistet troen på seg selv, og egne evner, eller kvalitetene i laget?

- Når man ikke vinner, spesielt om det er over tre-fire kamper, snakker folk om spillerne, manageren og de øvrige ansatte. I slike situasjoner må man beholde roen. Og i det legger jeg å analysere ting og jobbe hardere. Spillerne må selv se, og tenke på hvordan de kan forbedre seg. Hver og en av dem kan forbedre seg.

Situasjonen nå er at klubber som tidligere har vært dere underlegen, og fryktet dere, nå tror at de kan få noe utav kampene mot dere. Er det det berettiget?

- Jeg synes vi har to turneringer igjen å kjempe for: FA-cupen og Champions League. Vi hadde planlagt å være utfordrere til ligatittelen, og nå kan vi kanskje ikke være det. Da behøver vi å tenke på Sunderland, og på å få tre poeng, og se hvor landet ligger. Hvordan kan vi forandre situasjonen? Gjennom å jobbe hardere. Engasjementet til spillere og ansatte må være større.

Hvor overrasket er du; ting gikk så bra, og nå ser det hele ut til å ha kollapset?

- Vi startet virkelig bra denne sesongen, og så fikk vi noen svake resultater. Vi slo Besiktas 8-0, hvilket nå er rekorden i Champions League; vi vant 4-1 mot Porto; vi slo Marseille 4-0, og det på et stadion hvor engelske lag ikke vinner. Vi viste at vi innehar kvaliteter og karakter. Dette må vi vise igjen. Vi må gjøre jobben.

Er kampen denne helga en som må vinnes?

- Vi må vine. Det synes klart at vi er det bedre laget om vi får vårt spill til å sitte. Det vil ikke bli lett, men vi må vinne, det er sikkert. 

Mange kamper har endt uavgjort denne sesongen, især hjemme på Anfield, hvor det har vært forventet seier av dere. Mål avgjør kamper, og med det i tankene, burde fansen se mer til Peter Crouch?
 
- For meg handler ikke dette om en spiller, men om laget. Alle må forbedre seg, og om du velger en spiller over en annen, så burde ikke det utgjøre all verden.

Scorer midtbanen nok?
 
- Hvis du vil score flere mål, vil det avhenge av spissenes presisjon, eller om man kan skape et større antall sjanser.

Kan du ajourføre oss i Mascherano-situasjonen?

- Mascherano er vår spiller til sesongens slutt. Det er uproblematisk om vi sluttfører handelen eller ikke. Alt går fremover, og jeg tror ting vil være sluttført innen få dager.

Dere vil altså ha muligheten til å hente ham på permanent basis innen få dager?

- Ja, det tror jeg. Vi har alt klart, så jeg tror dette går i orden.

Det ryktes at Daniel Agger er tilbake i trening med sine lagkamerater, kan han spille nå i helga?

- Arbeloa, Voronin, og også Agger er tilbake i trening med sine lagkamerater, men det er for tidlig for ham.